İzsu'ya Kalite Onayı - Son Dakika
Yerel

İzsu'ya Kalite Onayı

İzsu\'ya Kalite Onayı

İzmirliler'e 24 saat sağlıklı ve standartlara uygun kalitede içme suyu veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan aldığı yeterlilik belgesi ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)'dan aldığı sertifikanın süresi 4 yıl daha uzatıldı.2011 yılında yapılan denetimlerde başarılı bulunan İZSU Laboratuarı, böylece kalitesini ikinci kez belgelemiş oldu.

04.01.2012 10:12

İzmirliler'e 24 saat sağlıklı ve standartlara uygun kalitede içme suyu veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürlüğü'nün Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan aldığı yeterlilik belgesi ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)'dan aldığı sertifikanın süresi 4 yıl daha uzatıldı.

2011 yılında yapılan denetimlerde başarılı bulunan İZSU Laboratuarı, böylece kalitesini ikinci kez belgelemiş oldu.

Şebeke suyunun ve kaynak sularının kimyasal, mikrobiyolojik analizleri ile evsel ve endüstriyel atık suların kimyasal ve biyolojik analizlerinin yapıldığı İZSU Laboratuvarı, 2011 yılında yenilendi. Çalışma tezgahları düzenlenirken yeni cihazlar alındı. Bu cihazlar sayesinde analizlerin çok kısa sürede sonuçlanması sağlandı. Yılda ortalama 150 bin parametrenin analiz edildiği laboratuvarda içme ve atık suda akredite olan parametre sayısı 66'ya çıkarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü Laboratuvarı'nda içme suyu ve atık suda arsenikten baryuma, kurşundan bor,

çinko, bakır, demir, mangan, nikel, civa, kadminyum ve krom olmak üzere pek çok parametreye bakılıyor.

SUYUMUZ KONTROL ALTINDA

İzmirlilere sağlıklı ve standartlara uygun kalitede içme suyu veren İZSU, şebeke suyunun ve su temin edilen bütün kaynakların kalitesini sürekli izliyor. Tüm bu çalışmalar, uluslararası standartlarda yapılıyor. İzmir şehir içi dağıtım şebekesinde birinci hafta 1 ile 40, izleyen haftada 41

80 ile numaralandırılan toplam 80 ayrı noktadan periyodik olarak örnek alınıyor. Alınan su örnekleri içme suyunun kalitesini belirlemekte kullanılan 16 ayrı parametre analiz ediliyor ve analiz sonuçları İZSU Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde yayınlanıyor.

Şebeke suyunun "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik"te verilen sınır değerlerin altında kalıp kalmadığı kontrol ediliyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, yapılan tüm analizlerde parametre değerlerinin verilen sınır değerler altında kaldığını belirtti. İZSU, Türkiye'de içme suyu ve atık su alanında bünyesindeki laboratuvara akreditasyon belgesi alan ilk kurum olarak biliniyor.

(YK)

04.01.2012 09: 52 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzsu'ya Kalite Onayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement