Jandarma Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü Kütahya'da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü Kütahya'da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Jandarma Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü Kütahya\'da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenle kutlandı.

14.06.2012 17:31

Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törenle kutlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama töreninden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, "Kendisini vatan, millet, bayrak ve devlet gibi kutsal değerlere hizmete adamış olan Jandarma, kurulduğu 14 Haziran 1839 tarihinden günümüze kadar emniyet ve asayişin sağlanmasında verdiği hizmet ve sergilediği başarılarıyla bu hedefe ulaşmayı kendine amaç edinmiştir" dedi.

Jandarma Teşkilatı'nın misyon, vizyon ve kalite politikasıdan da bahseden Albay Arslan, "Jandarmanın misyonu; taktik ve teknik bilgiye, askeri disipline, bilimsel ve bedeni yeterliliklere, askeri ve genel kültüre sahip, Atatürk İlke ve İnkılaplarına yürekten bağlı, hukukun üstünlüğüne inanmış, insan haklarına saygılı, çağdaş ve dinamik düşünce sistemini benimseyen, gelişen teknolojilere uyum sağlayabilecek yüksek karakter ve nitelik anlayışına sahip personel yetiştirerek, bu anlayışın güncelliğini ve sürekliliğini sağlayıp, yüce Türk Milletinin huzur ve güveni için Jandarmaya yasalarla verilen mülki, adli, askeri ve diğer görevleri en iyi şekilde yapmaktır. Jandarmanın vizyonu; Bilgi teknolojilerinin ve değişimin hızla geliştirildiği bir ortamda daha organize hale gelen suç ve suç örgütleriyle modern teknolojik yöntemlerle mücadele edebilecek personel yetişmesini sağlamak, her faaliyet alanında sürekli iyileştirme sağlayarak mükemmele ulaşmak, ulaşılan seviyeyi yeterli bulmayıp, daima yükselmeyi hedef almak, bu düşünce ve anlayış içerisinde devamlı başarılı olup, örnek olarak gösterilecek kolluk kuvveti seviyesine ulaşmaktır.Jandarmanın kalite politikası ise; yasalarla verilen görevleri kendi sorumluluk alanında yapabilecek; mesleki bilgi, beceri ve liderlik yeteneğine sahip, etkin çalışma ve bağımsız görev yapabilen, görevin gerektirdiği bilgi ve teknolojiyi kullanabilen, görev duygusu yüksek, yazılı ve sözlü iletişim kurabilen, kaynakları etkili ve verimli kullanabilen, çağdaş ve dinamik düşünceli personel yetiştirmek, bütün faaliyet alanlarında üstün bir başarı elde etmektir. Bu gün başta terörizm ile mücadele öncelikli olmak üzere milletin huzur ve güven içinde yaşaması gibi tarihe mal olmuş kutsal görevlerini olağanüstü bir vazife şuuru ve millet sevgisiyle yerine getiren Jandarmamız her geçen gün abideleşerek, kahramanlık ve fedakarlık örneklerini tarihe yazdırmaktadır.Halkımızın huzur ve sükununu sağlamak amacıyla taşıdığımız kutsal meşalenin asla sönmeyeceğine olan inanç ve güvenimi tazeliyor, bu duygularla aziz vatanımızın bütünlüğü yüce milletimizin birlik ve beraberliği ile emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.

173 yıldır bir kurumun gelişerek, halkın sevgisini kazanarak, halkın ihtiyaçlarına göre kendini yenileyerek devam ettirebilmenin kolay bir iş olmadığını ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'de, "Bunu Jandarma başardı. Ülke genelinde bunu görüyoruz. Ben Ülke genelinden ziyade Kütahya'ya baktığımızda Allah bir daha başımıza vermesin 19 Mayıs 2011 yılında deprem oldu. Deprem olduğu gece Albayım ve Belediye Başkanımız yanımda idi ve gece 00.30'da Simav'daydık. Askerimizde depremden sonra yaklaşık 3 ay süreyle halkın ihtiyaçları, psikolojik desteği, hırsızlıkların engellenmesi dahil fiilen bizahati olayın içinde idi. Yani Jandarma teşkilatı halkın yanında, halkla beraber ve insan için çalışan arkadaşlar. Bu vesileyle buradan başta Albayım olmak üzere bütün askerlerimizi de canı gönülden kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Jandarma teşkilatında görevli Narkotik köpeği gösteri yaptı. Daha sonra Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet Jandarma teşkilatı tarafından kullanılan araç ve gereçleri inceleyerek bilgiler aldılar ve akabinde kuruluş yıldönümü pastası kesildi.

Törene Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcıları M. Haluk Saygı ve Mustafa İngenç, Kaymakamlar, daire müdürleri, iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

(EFE)

14.06.2012 17: 11: 20

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü Kütahya'da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement