Japon Gelin, Bulancak'ta Aile Büyüklerinin Elini Öptü - Son Dakika
Yerel

Japon Gelin, Bulancak'ta Aile Büyüklerinin Elini Öptü

Japon Gelin, Bulancak\'ta Aile Büyüklerinin Elini Öptü

İstanbul Kapalıçarşı'da tanışarak Giresun’un Bulancak ilçesinde Karadeniz geleneklerine göre dünya evine giren Japon Gelin Megumi Nishino Bulancak’ta eşinin aile büyükleri ile bayramlaştı.

16.10.2013 17:18

İstanbul Kapalıçarşı'da tanışarak Giresun'un Bulancak ilçesinde Karadeniz geleneklerine göre dünya evine giren Japon Gelin Megumi Nishino Bulancak'ta eşinin aile büyükleri ile bayramlaştı.

Kurban Bayramı nedeniyle senelik iznini eşi Uğur Kızılca ile birlikte Bulancak'ta geçiren Japon Gelin Megumi, eşinin annesi ve babasının elini öptü.

Bulancak Şemsettin Mahallesinde ki babaevine giden Japon gelin Megumi, Kayınvalidesi Yasemin ve Kayınpederi Mustafa Kızılca'nın elini öperek bayramlarını kutladı.

Türk adetlerine hayran olduğunu belirten Japon Gelin Megumi, "İyi ki Uğur ile evlendim. Çok mutlu bir hayat geçiriyoruz. Evliliğimizin ardından mükemmel Türk adetlerini de yerine getiriyoruz. Bugün bayram ve biz aile büyüklerimizin elini öperek bayramlaşıyoruz. Türkiye'de bir Türk ile evli olmaktan son derece memnunum. Bu sayede Türk adetlerini öğreniyorum. Öğrendikçe de daha çok seviyorum" dedi.

Öte yandan Kurban bayramı olması nedeniyle tencerede et pişirmeye çalışan japon gelin Megumi, "Yaşayacağım kültürün bir parçası olan Müslümanlığı seçmiştim. Eşim gibi bende müslüman oldum. Kurban bayramında Allah'a kurban edilen hayvanların etleri ile yapılan yemekler ise çok lezzetli. Eşim Uğur ile her bayramda Bulancak'a gelmeyi düşünüyoruz. Daha bir çok öğreneceğim şey olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Japon gelin Megumi ile Uğur Kızılca, 13 Eylül'de Giresun'un Bulancak ilçesinde dünya evine girmiş, ardından İstanbul'a gitmişlerdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japon Gelin, Bulancak'ta Aile Büyüklerinin Elini Öptü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement