Kadir Topbaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kadir Topbaş'a Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif'i ağırladı.

03.01.2012 18:48

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif'i ağırladı.

Topbaş, Şerif ile yaklaşık bir saat süren görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin Pakistan halkıyla geçmişi çok eski tarihlere dayanan bir dostluk içerisinde olduğunu, acıların ve sevinçlerin paylaşıldığını söyledi.

Pakistan'ın yaşadığı her felaketten sonra Türkiye'nin yardım için seferber olduğunu anımsatan Topbaş, aynı özveriyi Kurtuluş Savaşı yıllarında Pakistan halkının Türk milletine gösterdiğini kaydetti.

Topbaş, konuk Başbakan Şerif'in, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi konusunda büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de her alanda Pakistan'a yardımcı olduğunu aktardı.

Geçen yıl Lahor ve Pencap eyaletinin bazı noktalarında çalışmalar başlattıklarını anlatan Topbaş, şöyle devam etti:

"Özellikle katı atık yönetimiyle ilgili çalışmalar, toplu taşıma noktasında bizim metrobüs hattına benzer bir ulaşım sistemi için ön çalışmalar yaptık. Akıllı kavşak sisteminin oluşturulması ve teknik destek verme konusunda ekiplerimizin Pencap eyaletine yapmış oldukları ziyaretlerde belli bir mesafe alındı. Önümüzdeki şubat ayı içerisinde katı atık yönetim merkezi devreye girecek. Sayın Başbakan'dan aldığım davet üzerine şubat ayı içerisinde katı atık merkezinin açılışını birlikte yapacağız. Daha sonra da metrobüs hattının temelini birlikte atacağız."

-Konuk Başbakan Şerif-

Şerif de Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin altın çağını yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Pakistan'da yaşamış olduğumuz deprem ve sel felaketinden sonra Türkiye Devleti ve Türkiye Hükümeti hep bizim yanımızda oldular. Sayın Başkan'ın yardımları ve destekleri sayesinde Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İSTAÇ, Lahor'da katı atık yönetimi merkezi kurma çalışmalarına başlamıştı. Bu hafta içerisinde makine ve ekipmanlarını gönderecekler. İnşallah şubat ayı içerisinde de açılışını yapacağız. Metrobüs hattı için de ön çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki ay da temellerini atacağız. Ulaşım A.Ş'ye, ücret toplama sistemleri, sinyalizasyon sistemleri konusunda da bizimle işbirliği yapan BELBİM A.Ş ve İSBAK A.Ş'ye teşekkür ediyorum. 6 Ocak'ta da İSMEK ve bizim mesleki kuruluşlar arasında bir anlaşma imzalanacak."

Açıklamaların ardından Topbaş, Şerif ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisini gezerek, meclis çalışmaları hakkında konuğuna bilgi verdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Topbaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement