Pazarcık'ta, anaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı yılsonu resim sergisi açıldı.
Pazarcık Okul Müdürü Süreyya Serttaş, belediye nikah salonundaki serginin açılışında, yapılan eserlerin çocukların kendilerine olan özgüvenlerinin, sağlıklı gelişimlerinin kanıtı olduğunu söyledi.
Amaçlarının, öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayarak, değişen ve gelişen topluma daha çabuk uyum sağlamalarına yardımcı olacak bireyler yetiştirmektir olduğunu belirten Serttaş, bu tip sosyal etkinliklerin önemli olduğunu ifade etti.
Açılışa, Kaymakam Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, öğretmenler, anaokulu öğrencileri ve aileleri katıldı.
- Hasta ve yaşlı bakım kursiyerlerine sertifika
Andırın'da, hasta ve yaşlı bakım elemanı kursunu bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.
İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen kursu başarı ile tamamlayan 25 kursiyere sertifika verildi.
6 ay boyunca 720 saat uygulamalı olarak eğitim alan kursiyerler, Atatürk Ortaokulu salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını, İlçe Kaymakamı Alper Çifci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Üzümcü, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve daire amirlerinden aldılar.
Kaymakam Çifci, sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar dileyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Yangına ilk müdahale ekibine eğitim veriliyor
Andırın Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekibine yangın eğitimi veriliyor.
Orman İşletme Müdürlüğünde verilen eğitimde, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü İlker Özdemir ve Yangınla Mücadele Mühendisi Fatih Terli, işçilere, yangına karşı ilk müdahale, haberleşme, tesisat kullanımı ve iş güvenliği konularında eğitim verildi.
Terli, Türkiye'nin orman yangınlarına karşı çok hassas bir bölge olmasına karşın, yangınla mücadelede konusunda oldukça başarılı bir çalışma yapıldığını söyledi.
Ülkede orman yangınları bakımından Akdeniz ve Ege bölgesinin çok hassas bir konumda olduğunu dile getiren Terli, şunları kaydetti.
"Ülkemizde oluşan yangınlarda ortalama 9-10 bin hektar alan kaybı yaşanırken, bu rakam birçok dünya ülkelerinde 100-200 bin hektar civarındadır. Dünya genelinde orman yangınları bakımından ülkemizde çok başarılı mücadeleler yapılıyor. Bunun başında da orman sevgisiyle birlikte, yapısal ve gönüllülük esasları gelmektedir."
Terli, meydana gelen yangınların genellikle, anız yakma, piknik ateşi ve dikkatsizlik gibi nedenlerden kaynaklandığını kaydetti.
Yangın eğitim kurusunun 56 saat süreceği ve kurs sonunda yangın mücadele ekibine belge verileceği belirtildi.
Orman İşletme Müdürlüğü salonunda verilen eğitime, İşletme Müdürü Erol Bilmez, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Öksüz, İşletme Şefleri ve yangın söndürme işçileri katıldı. - Kahramanmaraş
Son Dakika › Yerel › Kahramanmaraş'ta, Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?