Kamu Çalışanlarının İş Güvencesi Düzenlemesi - Son Dakika
Yerel

Kamu Çalışanlarının İş Güvencesi Düzenlemesi

Kamu Çalışanlarının İş Güvencesi Düzenlemesi

Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Ekrem Şenol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 657 sayılı Devlet Memurları kanunu üzerinde yapılan çalışmayı hatırlatarak, kamuda çalışanların ve iş güvenliğimizi tehdit eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini söyledi.

15.12.2015 12:59

Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Ekrem Şenol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 657 sayılı Devlet Memurları kanunu üzerinde yapılan çalışmayı hatırlatarak, kamuda çalışanların ve iş güvenliğimizi tehdit eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini söyledi.

Şenol, yaptığı açıklamada, Anayasanın 128. maddesi ile destek bulan iş güvenliğimizle ilgili yapılacak her düzenleme Anayasa Mahkemesinden geri döneceğini belirtti. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bu düzenlemenin her türlü takipçisi olacaklarını belirten Şenol, iş güvenliğimizi tehdit eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini söyledi. Şenol yaptığı açıklamada, "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan bu değişiklikle işçi ve memur arasındaki ayrımı bitirmek ve memurların iş güvencesini ortadan kaldırmak amacındadır. Devlet Memurları Kanunu'nda bir memurun hangi durumda işine son verileceği açıkça yazılı iken böyle bir değişiklikle iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenleme tamamen vicdan ve ahlaki değerlerden yoksundur. Anayasanın 128. maddesi ile destek bulan iş güvenliğimizle ilgili yapılacak her düzenleme Anayasa Mahkemesinden geri dönecektir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bu düzenlemenin her türlü takipçisi olacağız ve iş güvenliğimizi tehdit eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şenol, Yeni toplu sözleşme düzenlemesine göre, enflasyon farkı hesabında yüzde 3 artı 3'lük zammın yanı sıra, Temmuz ayında ödenen yüzde 1.76 oranındaki enflasyon farkı da dikkate alınarak, memura 15 Ocak 2016'da ödenecek 2015 yılı ikinci yarıyıl enflasyon farkı yüzde 6.09'luk net zammın değil, yüzde 7.96'lık enflasyon farkının da giydirildiği zammın üzerine verileceğini belirtirken, böylece memur ve emeklilerin alacağı enflasyon farkı zammı 1.87 puan düşeceğini de kaydetti.

(EA-SD-Y)

. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu Çalışanlarının İş Güvencesi Düzenlemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement