"Kamuda Başörtüsüne Özgürlük" Eylemi - Son Dakika
Yerel

"Kamuda Başörtüsüne Özgürlük" Eylemi

Mersin ve Osmaniye'de Eğitim Bir-Sen üyeleri, kamu çalışanlarına başörtüsü özgürlüğü sağlanması için eylem yaptı.

10.12.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin ve Osmaniye'de Eğitim Bir-Sen üyeleri, kamu çalışanlarına başörtüsü özgürlüğü sağlanması için eylem yaptı.

Mersin'de sendika şube binası önünde toplanan üyeler, "Başörtüsü takan da değil, başörtüsüne takanda sorun var", "Kadına karşı en büyük şiddet başörtüsü yasağıdır" dövizleri taşıyarak slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Mürşide Çetinkaya, her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinin olduğunu söyledi.

Özgür bir toplumda, düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin zenginlik olduğunu belirten Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyoruz. Toplum mühendisi olan kadınları, inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçilmelidir. Anayasa'da bulunmayan bir yasak, iç tüzük, yönetmenlik hatta genelge gibi anayasaya uygun olması gereken düzenlemelerle var ediliyor. Anayasada korunan bir hak, yönetmelilerle yok sayılıyor. Artık yeter. Aklımıza ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine 'hayır' diyoruz. Özgürlük istiyoruz. Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde, hiç bir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz."

Osmaniye'de de Eğitim Bir-Sen Şube Kadınlar Komisyonu Üyesi Cennet Tor, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, kadınların her alanda başörtülü çalışma hakkının engellenmemesi gerektiğini belirtti.

Tor, toplumsal dokuya müdahale edilmemesi gerektiğini ve inanç çeşitliliğinin zenginlik olduğunu belirterek, kamuda çalışan başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini kaydetti.

Başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit sunulmasını arzuladıklarını belirten Tor, "Kadınları, inançlarını yaşama konusunda sınırlanmaktan vazgeçilmelidir. Akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü-başı açık ayrım yapılmaksızın, herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz" dedi.

Muhabir: Ümit Kahrıman - Basir Gülüm

Yayıncı: Tevfik Işık - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kamuda Başörtüsüne Özgürlük' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement