Kan Bağışı Ligi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kan Bağışı Ligi" Projesi

Kan Bağışı Ligi" Projesi

Türk Kızılayı'nın başlattığı "Kan Bağışı Ligi" projesi kapsamında Alaplı ilçesinde kan veren vatandaşlar desteklediği takıma oy verdi.

05.02.2014 14:21

Türk Kızılayı'nın başlattığı "Kan Bağışı Ligi" projesi kapsamında Alaplı ilçesinde kan veren vatandaşlar desteklediği takıma oy verdi.

Spor Toto Süper Ligi takımlarının taraftar gücünü kullanarak kan bağışı konusunda kamuoyu oluşturmayı ve bağış sayılarında artış sağlaması amacıyla başlatılan projeye, Merkez cami önünde ki Kızılay Kan Bankası'na ait tır da kan veren vatandaşlar, destek verdiği takımına oy kullandı.

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışçılarının hangi taraftar grubu içerisinde yer aldıklarını ölçmek için böyle bir lig kurulduğunu söyledi.

Taraftarların "kesseler kolumu, kanım takımımın renklerinde akar" sözünün aslında bir anlamda bu projeyle gerçekleştiğinin altını çizen Yiğit, "Kan bağışında bulunan vatandaşlara takımların olduğu bir broşür verilmektedir. Bu broşürlerde süper lig takımlarının armaları vardır. Armaların altındaki kutucuklar işaretlenerek hangi takım taraftarı olduğu tespit edilmektedir. Kan bağışı yapmadan önce doldurulan o formlardaki, takım sorusunun cevabı, bilgisayar tabanlı veri bankasına giriliyor, en fazla kan bağışında bulunan takım, kan liginin zirvesine oturuyor" diye konuştu.

Kan bağışında bulunan Mehmet Kocak ise, böyle bir uygulama yapılmasından mutlu olduğunu, Fenerbahçe taraftarı olarak oyunu kullandığını kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kan Bağışı Ligi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement