Kandilli'deki Kömür Yıkama Tesisi Sökümüne Başlandı - Son Dakika
Yerel

Kandilli'deki Kömür Yıkama Tesisi Sökümüne Başlandı

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde özel maden işletmesine ait kömür yıkama tesisinin sökümüne başlandığını bildirdi.

03.12.2014 16:43

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde özel maden işletmesine ait kömür yıkama tesisinin sökümüne başlandığını bildirdi.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 630 sendika üyesi olmak üzere teknik personelle 700 kişinin çalıştığı işletmenin kömür yıkama tesisinin kaldırılmaya başlamasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Uzun süredir maden işçisinin huzursuz olduğunu hatırlatan Mutlu, şunları kaydetti:

"İşveren kömür yıkama tesisinin sökülmesi yönünde talimat vermiş ve bunun gereği söküm işlemlerine başlanmış. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Biz maden işçileri olarak emeğimizi hakkımızı sonuna kadar savunacağız. İş yerinin kapanmaması için 700 kişinin işsiz ekmeksiz kalmaması için mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Madencilik çok zor bir meslek. Bölgemizde ciddi anlamda istihdam sağlayan kömür işletmesinin kapanması demek işsizliğin de iki katı artması demektir. İşimize de aşımıza da sahip çıkacağız." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kandilli'deki Kömür Yıkama Tesisi Sökümüne Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement