Karaağaç da "Islah Osb" Oluyor - Son Dakika
Yerel

Karaağaç da "Islah Osb" Oluyor

Karaağaç da "Islah Osb" Oluyor

Veliköy Planlı Sanayi Bölgesi'nin ardından, Karaağaç'taki dağınık sanayi de 'Islah Organize Sanayi Bölgesi' çatısı altında bir araya getiriliyor.

18.04.2012 09:41

Veliköy Planlı Sanayi Bölgesi'nin ardından, Karaağaç'taki dağınık sanayi de 'Islah Organize Sanayi Bölgesi' çatısı altında bir araya getiriliyor. Çerkezköy TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Töreni'ne Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcısı ve Islah OSB Koordinatörü Mustafa Masatlı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili katıldı.

BÖLGE SAYISI 9'A ÇIKACAK

İmza törenine ilişkin bir konuşma yapan Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Islah OSB Koordinatörü Mustafa Masatlı, ilk olarak 7 bölgede Islah OSB'lerin kurulmasının planlandığını belirterek, "Fakat son gün bir müracaat daha geldi. Şu an 9 bölge ile müracaat tamamlandı. Bu rakamı önemsiyoruz. Çünkü Türkiye'de şu anda 14 bölgede böyle bir çalışma var. Bu 14 bölgeden de şu ana kadar daha 9 müracaat gelmedi. Biz 7 müracaatı gönderdik ve 2 bölgenin daha çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

"VELİMEŞE İLE İLGİLİ SORUN YOK"

Masatlı gönderilen müracaatlarla ilgili bilgi vererek, " Velimeşe'nin yakınlarda tüzel kişiliği gelecek, Velimeşe'yle ilgili hiçbir sorun yok. Diğer taraftan Muratlı, Ergene 1, Ergene 2, Türkgücü ve Veliköy Bölgesi ile ilgili de bu yakınlarda kuruluş protokolü gönderilecek bize." Dedi.

VELİKÖY BÖLGESİ HAKKINDA BİLGİ VERİDLİ

İmza töreni öncesinde Marmara Ereğlisi hakkında da bilgiler aktaran Masatlı, şunları kaydetti: "Marmara Ereğlisi ile ilgili inceleme bakanlıkta devam ediyor. Bununla birlike bu bölge sayısı

7 etti. Şu an da biz Karaağaç'ı görüşeceğiz, bu 8. Bir de son

gün son saatler Veliköy- Yalıboyu sanayicileri de bir müracaatta bulundu. Eğer gerçekleşirse 18 katılımcısı olan bu bölge de, en küçük OSB'lerden biri olacak." Bilgisini verdi.

190 HEKTAR ALAN

"Karaağaç Bölgesi için önerdiğimiz alan yaklaşık 190 hektar" diyen Masatlı şöyle devam etti: "Bölgede hem yerel de hem de kişilerle çalışma yaparak sonuç olarak burada ıslah OSB oluşabileceği kanaati oluştu. Bu kapsamda çalışmalara başladık. Bu 195 hektarlık alanda görülen 35 sanayicimizin 22'si müracaat etti. Bugün burada ıslah komisyonuyla karar aldıktan sonra da bunu bakanlığa göndereceğiz." İfadelerini kullandı.

BİRLEŞMA ŞİMDİ MÜMKÜN DEĞİL

İmza törenin de bir konuşma gerçekleştiren Sarıoğlu, "Bizim bölgemiz bütün alt yapısıyla müthiş bir standarda sahip. Suyu, elektriği, kanalı, temiz suyu, atık su, fiber optiği var. Karaağaç'ı bu hale getirmek en az 10 sene alır. Bu aşamada 'Çerkezköy OSB ile Karaağaç OSB şu an birleşmez' diye düşünüyorum. Tabii birleşecek hale geldikten sonra birleşmesinde hiçbir mahsur yok." Diye konuştu.

(...)

18.04.2012 09: 19: 48

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç da 'Islah Osb' Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement