Karsiad'tan Tkdk'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Karsiad'tan Tkdk'ya Ziyaret

Karsiad\'tan Tkdk\'ya Ziyaret

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci beraberindeki heyet ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) İl Müdürü Mustafa Bozkurt'u ziyaret etti.

19.09.2013 19:45

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci beraberindeki heyet ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) İl Müdürü Mustafa Bozkurt'u ziyaret etti. Misafirlerini karşılayan İl Müdürü Bozkurt'a Dernek çalışmaları hakkında Başkan Dereci tarafından bilgi verildi.

Dereci, KARSİAD'ın 136 üyesi bulunduğunu, KASİF ve TUSKON'a üye olduğunu belirterek, " Kars'ta insanları bir araya getirmeye, bildiklerimizi paylaşmaya ve gençlerimize eğitim vererek, onları yönlendirmeye çalışıyoruz. Son 4-5 yıldır projeler üretip, bunları uyguluyoruz. SODES'den, KOSGEB'den ve İçişleri Bakanlığı'ndan destekli projeler uyguladık. Yeni hazırladığımız ve başvuruda bulunduğumuz projelerimiz var. Bunların da sonuçlanmasını bekliyoruz. Mümkün olduğu kadar, elimizden geldiği kadar, arkadaşlarımızla birlikte her konuda Kars'ın önünü açmaya çalışıyoruz. Özelliklede Kurumunuzun İpart 2 kapsamındaki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme hibe çağrısını çok önemsiyoruz. Bundan önce yine sizinle eğitimler, konferanslar düzenlemiştik. Hasbel Kader o eğitimler çerçevesinde şuan size projeler hazırlayan üyelerimiz bulunmakta. Biz bu noktada eğitimlerin önünü kesmeden bir yenisini daha gerçekleştirelim diyoruz" dedi.

İş adamlarımız ve Yatırım düşünen tüm halkımız bize hangi konuda gelirse gelsin, biz onların sorununu kendi sorunumuz biliyoruz, davetiniz bizim için bir onurdur, sizlerle eğitim maksatlı da olsa bir araya gelmekten memnuniyet duyarım diyen İl Koordinatörü Bozkurt; "Yatırımcılarımızın sorunlarıyla sonuna kadar ilgileniriz. Bütün bu çerçeveyi çizdiğimizde Kars, yapılan yatırımlarla beraber aktif hale gelecektir. Biz bu açıdan elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Özellikle TKDK desteklerinden halkımız yeterince yararlanamıyor mu? Sorusuna da açıklık getiren İl Koordinatörü Bozkurt; "Tabi bunda pek çok etkenler bulunmakta. Resmiyete uygunluk şartları bakımından doğru ve dürüst yatırımcıyı desteklemeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda yatırımı gerçekleştirebilecek şartları içeren kişi ya da kurumları iyi analiz etmemiz gerekmekte. Öte yandan biz yatırımlar noktasında halkımızın desteklediğimiz sektörlere çok ta meyletmediğini düşünüyoruz. Meyleden en küçük yatırımcıya bırakın proje hazırlatmayı neredeyse tüm projelerini bizler hazırlıyoruz. Fakat Kars açısından düşünülürse Türkiye geneli destekleme yapan koordinatörlükler arasında 6. Sırada bulunmaktayız. Bizde şu ile şu kadar bütçe ayıralım diye bir ayrım yok. Yatırımcı istesin yeter ki, biz tüm Türkiye'nin bütçesine talip oluruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından KARSİAD üyeleri ile TKDK Koordinatörü Mustafa Bozkurt, bir süre sohbet etti. Kars'ın ele alındığı sohbette Kars'a ve Karslılara neler yapılabileceği masaya yatırılarak tartışıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karsiad'tan Tkdk'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement