Mahalle sakinlerinin tapularındaki şerhleri kaldırarak şahsi tapularını dağıtan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilk inşaat ruhsatını verdi.
Makamda yapılan imza törenine Yaşar'ın yanı sıra birim müdürleri, Karşıyaka Muhtarı Ferhat Yürüdü, ilk inşaat ruhsatının verildiği firmanın sahibi Muammer Mallı katıldı.
Karşıyakalılara modern yaşamın yolunu açtıklarına dikkat çeken Yaşar, "Karşıyaka benim için ayrı bir öneme sahip. Esnaflığa ilk başladığım yer burası. Bu nedenle Karşıyakalı vatandaşlarımın çektiği tüm sıkıntılara ortak oldum. En büyük sıkıntıları olan tapu sorunları da artık sorun olmaktan çıktı" dedi.
Yanlış planlama sonucunda, bir hisse üzerinde birden fazla vatandaşın hak sahibi olduğu Karşıyaka Mahallesi'nde vatandaşlar 25 yıl boyunca mağdur edilmişti. Tapularındaki şerh hükmü kalkan mal sahipleri kendi malları üzerinde tasarruf sahibi olmaya hak kazandılar. Gerçek hisse sahiplerine tapuları teslim edilirken, hisse sahibi görünen diğer kişilere ise Yenimahalle Belediyesi başka bir bölgeden hisse göstererek kimseyi mağdur etmedi. - ANKARA
Son Dakika › Yerel › Karşıyaka'ya Yaşar İmzası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.