Kayserililer Hayırseverlikte Yarışıyor - Son Dakika
Yerel

Kayserililer Hayırseverlikte Yarışıyor

Melikşah Üniversitesi Yerleşkesine yaptırılacak kız öğrenci yurdu ve sosyal tesislerin temeli düzenlenen törenle atıldı.

02.01.2012 16:00

Melikşah Üniversitesi Yerleşkesine yaptırılacak kız öğrenci yurdu ve sosyal tesislerin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin üniversite tercihlerinde sosyal imkanların özellikle de yurt imkanlarının önemli rol oynadığını söyledi.

Başarılı öğrencileri üniversitelerinde eğitmenin ana amaçlarından biri olduğunu belirten Özkanca, şöyle devam etti:

"Üniversitemizin tamamlanan fiziksel mekanlarının yeterliliği, teknolojik altyapısı, konforu öğrenciler tarafından önemsenmektedir. Bu mekanlarda kaliteli öğretim üyesinin yanı sıra kapasitesi yüksek ve yetenekli öğrenciler için cazip ortamlar oluşturulması gerekmektedir. Kız yurdumuz bu uygulamamızın bir neticesi olarak gelecek yıla yetişecek şekilde planlanmıştır. Toplam kız öğrenci sayımız 607, il dışından gelen kız öğrenci sayımız ise 268'dir. Buradaki yurtlarımızın kapasitesi ise 625 kız öğrencinin barınabileceği şekilde planlanmıştır. Bu alan içerisinde sosyal tesislerin yanı sıra, kız öğrencilerimizin spor yapabilecekleri alanlar da mevcuttur."

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak da 2010 yılı kasım ayında eksi 5 derecede temelini attıkları 340 kişilik erkek öğrenci yurdunun tamamlandığını, öğrencilere rezidans kalitesinde hizmet verildiğini kaydetti.

Kayseri'de hayır ve sosyal sorumluluk işlerinin hız kesmeden ve yaz kış demeden devam ettiğini belirten Boydak, kürsüye çıkmadan önce görüştüğü işadamı Fatih Somtaş'ın kız öğrenci yurdunun 4. blokun yapımını üstlendiğini, bunun da kendisini heyecanlandırdığını anlattı.

Boydak, 2011 yılında 7 milyon liraya mal olan Yılmaz- Hatice Saçmacı Mühendislik Fakültesi ile 4 milyon liraya mal olan Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu ile babaannesi ve dedesi adına yaptırdıkları erkek öğrenci yurdunun tamamlandığını, 1,5 milyon liraya mal olan Ahmet Türkmen'in yaptırdığı kütüphanenin kısa süre içinde hizmete sunulacağını, Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan sosyal tesislere de 1 milyon lira ile ek kat yapılacağınını bildirdi.

Geçen yıl satın aldıkları arsalarla birlikte 20 milyon lira yatırım yapıldığını dile getiren Boydak, bu yıl ise yaklaşık 15-20 milyon lira harcama yapılacağını bildirdi.

Boydak, kız öğrenci yurdunun ise 5 bloktan oluşacağını ifade ederek,

"Yurtları bu yıl sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Blokların yapımını üstlenen hayırseverlerimiz de bugün burada. İbrahim ve Ali Ezinç, rahmetli babaları Nurullah amca adına, Hacı-Şükrü Boydak anneleri adına, Hacı Ali Sözduyar kendisi adına, Fatih Somtaş da burada birer blokun yapımını üstlendi. Açıkta kalan bir blokun yapımı için de gelecek günlerde bir sponsor buluruz diye ümit ediyoruz. Mehmet ve Yusuf Özkan da buradaki konferans salonunun yapımını üstlendi" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri'ye, belediye başkanlığı gibi bir makamda hizmet vermeyi nasip ettiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.

Özhaseki, Memduh Boydak'ın yurt binasının 4. blokunu yaptıracak hayırseveri bulduğu için heyecanlandığını söylediğini anımsatarak, "O sırada ben de arkama dönerek 'inşallah buradan çıkmadan beşinci hayırseveri de buluruz' dedim. AK Parti İl Başkanımız Ömer Dengiz dedi ki, 'Allah buradan çıkmadan beşinciyi de nasip eder. Müsterih ol Başkanım. O konuda sorun yok' dedi. Ben de 5. hayırseverin Ömer Dengiz olduğu müjdesini size vereyim" dedi.

Konuşmaların ardından 625 öğrenci kapasiteli 7 katlı 5 bloktan oluşacak kız öğrenci yurdu ile sosyal tesisler ve spor sahalarının temeli, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer ile Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından atıldı.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayserililer Hayırseverlikte Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement