Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Açıklaması

27.02.2012 13:20

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük-Türkmen kültürünün Türk topraklarının öz ana kültürü olduğunu ve geleceğe taşınması gerektiğini bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük-Türkmen kültürünün Türk topraklarının öz ana kültürü olduğunu ve geleceğe taşınması gerektiğini bildirdi.

Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Duman ile yapımı devam eden Yörük Park'ta incelemelerde bulundu.

Tütüncü, ihale sürecinin tamamlanmasıyla yer teslimi sözleşmesinin ardından inşaatına başlanan parkta, Yörük-Türkmen kültürünün yaşatılacağını söyledi. Kültürlerini geleceğe taşımaya yönelik yaptıkları çalışmalarla yörüklere sözde değil, özde sahip çıktıklarını belirten Tütüncü, "Yörük-Türkmen kültürü, bu toprakların öz ana kültürüdür. Bu kültürü geleceğe taşımalıyız. Bu bakımdan bizden önceki dönemde tahsisi yapılan ama herhangi bir çalışma yapılmayan araziye, yörük kültürünün yaşatılacağı güzel bir park yapıyoruz" dedi.

Tütüncü, söz verdikleri tarihte yapımına başladıkları parkı Nisan ayı içerisinde tamamlayarak Antalya Yörükler Derneği'nin kullanımına tahsis edeceklerini ifade etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Açıklaması - Son Dakika


Advertisement