Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden HKÜ'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden HKÜ'ye Ziyaret

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden HKÜ\'ye Ziyaret

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. BaatyrbekAkylbekov, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

03.07.2015 16:01  Güncelleme: 16:25

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. BaatyrbekAkylbekov, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinden Hasan Kalyoncu Üniversitesine gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. BaatyrbekAkylbekov ve Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Serdar Göçmen, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı ziyaret ederek, önemli gelişmelerin başlangıcını oluşturdu. Eğitim alanında geleceğe yönelik ne tür işbirlikleri yapılabileceği, ortak ne tür adımlar atılabileceği, bilimsel ve teknolojik çalışmalarda ortak yürütülebilecek projeler gibi konularda fikir alışverişi yapıldı.

Kırgızistan'ın kardeş ülke olarak gerek eğitim gerekse ticaret alanında Türkiye ile sıkı ilişkiler kurmasını arzu ettiğini dile getiren Rektör Yardımcısı Akylbekov, Hasan Kalyoncu Üniversitesive Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi arasında yapılacak işbirliğinin iki ülke arasında bir köprü oluşturacağını ve kardeşlik ilişkilerini geliştireceğini söyledi.

Gerçekleşen görüşmede, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Yılmaz, konuklarına Hasan Kalyoncu Üniversitesi yapısı ve işleyişi hakkında da bilgiler verdi. Rektör Yardımcısı Akylbekov, Rektör Yılmaz'a yöresel Kırgızistan şapkası hediye ederken, Rektör Yılmaz da konuğuna üniversitesinin plaketini takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden HKÜ'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement