Kırıkhan'ın Master Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Kırıkhan'ın Master Planı Hazırlanıyor

Kırıkhan\'ın Master Planı Hazırlanıyor

Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, hazırlayacakları Master Planıyla ilçenin 30 yıllık altyapı sorunlarına çözüm getireceklerini söyledi.

18.02.2013 14:15

Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, hazırlayacakları Master Planıyla ilçenin 30 yıllık altyapı sorunlarına çözüm getireceklerini söyledi. Sakman, "Büyükşehir yasası ile ilçemize bağlanacak olan belde belediye ve köylerimizin de 30 yıllık alt yapı sorunları için bu kapsamda projeler hazırlanacaktır" dedi.

Sakman, Grnotmıj firması yetkilileri Martin Cryer ve Çevre Yüksek Mühendisi Ateş Yavaşbay ile yaptığı görüşmede, master planının detayları hakkında bilgiler verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek Entegre Su Projeleri kapsamındaki çalışmaların 18 ay süreceğini ifade eden Sakman, bu çalışmalarla ilçenin atık su, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulacağını bildirdi. Sakman, şöyle konuştu:

"Hazırlanacak olan Master Plan, kanalizasyon sistemi, içme suyu şebeke sistemi, Atık su Arıtma Tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi projelendirme çalışmalarını kapsayacaktır. Hali hazırda İlçemizin İller Bankasından onaylanmış içme suyu şebeke sistemi, kanalizasyon sistemi ve atık su arıtma tesisi projeleri bulunmaktadır. Ayrıca devam eden kanalizasyon çalışmalarımız da ilçemizin belirlenen süreçte daha hızlı yol almasına yardımcı olacaktır. atık su arıtma tesisi yanı sıra özellikle yaz aylarında yaşadığımız su sıkıntılarını dile getirerek, Kırıkhanlı Hemşerilerimizin gönül rahatlığı ile içme suyunu musluktan kullanmalarını arzu ettiğimizi belirtmek istiyorum. Bunun için de içme suyu arıtma tesisi projesinin de yatırımlarımız arasında olması gerektiğini belirttik."

Başkan Sakman, projenin hayata geçirilmesinde Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk'ün de büyük gayret gösterdiğini sözlerine ekledi.

Firma yetkilisi Martin Cryer ise yaptıkları araştırmalar sonunda, Türkiye genelinde proje koordinatörlüğünü yürüttükleri 14 belediye arasında Kırıkhan'ın önemli mesafeler katettiğini gözlemlediklerini belirtti. Cryer, "Yaptığımız çalışmalarda Kırıkhan'ın öncelikli hale getirerek sonuca en kısa sürede ulaşmak için üzerimize düşenin fazlasını yapacağımızı belirtmek istiyorum. Kırıkhan başlanması planlanan atık su arıtma tesisi ve projesi yapılacak olan içme suyu arıtma tesisi ile çevre sağlığı açısından da önder belediyelerimiz arasında olmaya devam edecektir. 2013 yılı Mart ayında yapılması planlanan işlerin projelendirme hazırlıklarına başla nılması için Kırıkhan Belediyesi teknik personelleri ile çalışmalarımız başlayacaktır" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkhan'ın Master Planı Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement