Kırklareli'de "Üniversite Kavramı Etrafında Tartışmalar" Konferansının Üçüncüsü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'de "Üniversite Kavramı Etrafında Tartışmalar" Konferansının Üçüncüsü Düzenlendi

Kırklareli\'de "Üniversite Kavramı Etrafında Tartışmalar" Konferansının Üçüncüsü Düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından, üniversite kurumu ve kavramına dair bir tartışma zemini sağlamak, üniversite mensuplarının ve öğrencilerinin entelektüel gündemini oluşturmak gibi amaçlarla ana...

25.04.2012 09:39

Kırklareli Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından, üniversite kurumu ve kavramına dair bir tartışma zemini sağlamak, üniversite mensuplarının ve öğrencilerinin entelektüel gündemini oluşturmak gibi amaçlarla ana teması"Üniversite Kavramı Etrafında Tartışmalar" olan konferanslar dizininin üçüncüsü düzenlendi.

Konferans öncesi konuşan Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Besim Fatih Dellaloğlu konferansın sunumunu yapacak olan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Yılmaz hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yılmaz'ın yaptığı işin felsefesine çok önem veren, iktisat felsefesi üzerine teori kollarında çok uzman olan bir öğretim üyesi olduğunu belirten Prof. Dr. Besim Fatih Dellaloğlu, kendisini aralarında görmekten çok gurur duyduklarını söyledi.

"Düşüncenin Yurtsuzluğa Alışma Deneğimi" başlıklı sunumunu yapan Prof. Dr. Feridun Yılmaz, düşünce hakkında şunları söyledi;

"Düşünceyi eğitim almaya başladığımız yıllardan itibaren modern dünyada doğmuş ve ölecek olan bizler bilime has bir iş olarak öğreniyoruz. Düşünme; içinde bazen felsefe denen disiplin çerçevesi ile anlatılır. Düşünmeği öğrenme biçimimiz bilim adamlarının var olan gerçekliği bir biçimde zihinde temsil etmeleridir.

Yaygın kanaatteki düşünce anlayışının yurt ve yurtsuzluk ile her hangi bir ilişkisi yoktur.

Düşünceyi var olanın temsili olarak alan gelenek batı düşünce geleneğidir. Batı düşünce geleneği yeryüzünün belirli bir coğrafyasında ortaya çıkmış, yalnızca orada etkili olmuş daha sonra bir miktar etrafa da yayılmış bir düşünce biçimi oluşmuştur."

Gerçekleşen konferansa Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Besim Fatih Dellaloğlu, bölümde bulunan tüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ile bölüm öğrencileri katıldı.

(CS-

25.04.2012 08: 38: 01

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'de 'Üniversite Kavramı Etrafında Tartışmalar' Konferansının Üçüncüsü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement