Kısa-Ca'da Ünlüler Geçidi - Son Dakika
Yerel

Kısa-Ca'da Ünlüler Geçidi

Kısa-Ca\'da Ünlüler Geçidi

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışına Konya Vali...

07.11.2013 14:00

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışına Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, onur konukları Selda Alkor ile Engin Çağlar, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, "Bu yıl İletişim Fakültemiz 21. yaşına girdi. Bu süre içerisinde fakültemiz gerek bilimsel anlamda, gerek çeşitli etkinlikler anlamında çok başarılı çalışmalar yaptı. Bunlardan en önemlisi de bugün açılışını yapmış olduğumuz KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivalimizdir. 4 yıldır festivalimizi uluslararası düzeyde yapıyoruz. Festivalimizi düzenlemede desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Festival boyunca bize eşlik etme nezaketini gösteren sineme ve sanat dünyasından değerli konuklarımıza ve jüri üyelerimize de en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

SELDA ALKOR VE ENGİN ÇAĞLAR'A ONUR ÖDÜLÜ

Açılış konuşmasının ardından festivalin onur konukları olan Türk sinemasının duayen isimleri Selda Alkor ve Engin Çağlar'ın filmlerinden kesitler sunuldu. Vali Yardımcısı Sefa Çetin ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel sanatçılara 13. KISA-CA Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nin onur ödülünü ve Selçuk Üniversitesi Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği'ni takdim etti. Ödüllerini alan her iki sanatçının da sahnede duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Ödülünü alan Selda Alkor, "Bu güzel tablo karşısında bir şey söylemeye halim kalmadı ama yine de söylemek istiyorum. Bugün burada olmak ne büyük mutluluk biliyor musunuz? Nerdeyse bir ömür bitiyor. 2015'te 50. sanat yılıma giriyorum. Ama bunca yıldır bana bu kuvveti veren, bu enerjiyi veren sizlerin göstermiş olduğu özel sevgi ve davranışlardır. Mesleğime ve seyircime olan saygımı hiç kaybetmedim. Hep onlarla olmak istedim. Yaptığım her işi ilk önce kendim beğendim, sonra da herhalde seyircim de çok beğenir diye size sundum. Hep gönlümden geçeni yaptım. Bence doğru olduğuna inandığım işi yaptım. Bugün görüyorum ki alkışlarınız ve sevginiz karşısında ağlamamak için kendimi zor tutuyorum" dedi.

Ödülünü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in elinden alan sanatçı Engin Çağlar da gözyaşlarını tutamayarak, "Hayatımın en güzel günlerinden bir tanesi bugün. Çok duygusal, çok keyifli ve çok içten bir gün. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birçok yerini gezdim gördüm ve birçok onur ödülü aldım. 2011 Antalya Film Festivali'nde Altın Portakal aldıktan sonra aşağı yukarı Türkiye'de nerede filmle ilgili festival olursa onur ödülü bana verildi. Ama bu kadar güzel, bu kadar değerlisi çok az. Çünkü onur ödülünün diğer ödüllerden çok büyük bir farkı var. Mesleğe başladığınız andan itibaren seyirciye duyduğunuz saygı, mesleğe verdiğiniz emek, senelerin birikimi ve uzun süreli başarı dönemi işte böyle güzel bir ödül getiriyor. Bu ödülü evimin salonunda, en güzel yerde saklayacağım" şeklinde konuştu.

"İLETİŞİM FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE'DE BİR NUMARA"

Ödül verdikten sonra duygularını dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökbel ise, "40 yıl öncesine gittiğimde anılar canlandı gözümde. Bir çocuk düşündüm memleketinde, özellikle yaz aylarında haftada iki üç gün yazlık sinemalara gidiyor. Her gittiğinde de iki film birden izliyor. O filmlerde hayranlıkla izlediği sanatçılardan ikisi şu anda karşısında. Bu yıllarda çok sayıda televizyon kanalını görerek büyümüş şimdiki gençlere bu duyguları açıklamak gerçekten zor. Ama bizim zamanımızda televizyon yoktu. Biz sinemaya gider film seyrederdik. İşte o dönemin en önemli sanatçıları şu an bizimle beraber. Bizi bir araya getiren İletişim Fakültemiz çok kaliteli ve güzel işler yapıyor. Öğrenci filmleri konusunda şu anda Türkiye'de bir numara. Bu festivali düzenleyen herkesi tebrik ediyor diğer taraftan da bizi kırmayıp bugün bizimle beraber olan değerli misafirlerimize de tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Festivale Selda Alkor ile Engin Çağlar'ın yanı sıra ünlü sinema ve dizi sanatçıları arasında bulunan Mustafa Uzunyılmaz, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Meltem Miraloğlu, Nihal Menzil, Burçak Evren ile Yönetmenler Savaş Karakaş, Rıza Sönmez, Metin Avraç, Tülay Akça, Sinema Yazarları Sadi Çilingir ve Fırat Sayıcı'nın da aralarında bulunduğu bir çok isim katıldı.

Açılış töreninin ardından Festival, Serhat Koca imzalı ve Altın Portakal ödüllü 'Hoşgeldin Bebek' filminin gösterimiyle açıldı. Festivalde filmlerin yanı sıra, yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in yaptığı 'Meryem' filminin özel gösterimi de yapıldı. Festival, Gölün Kıyısında, Sabah Güneşi, Mardinli Süryaniler, Mevlana'nın Son Yolculuğu ve Sufi adlı belgeseller ile film gösterimlerinin yanı sıra ünlü yönetmen, senarist, oyuncu ve akademisyenlerle söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Festivalde, yurtiçi ve yurtdışından 60'a yakın üniversiteden öğrencilerin çektiği 390 film, ön değerlendirmeye alındı. 62 kısa ve uzun metrajlı film, ön değerlendirmenin ardından finale kaldı. 2 gün sürecek festivalde, jüri üyeleri animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirmelerini yapacak ve dereceye giren filmler ödüllendirilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kısa-Ca'da Ünlüler Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement