Kızılay'dan Söke'deki Kurumlara Bilgilendirme - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Söke'deki Kurumlara Bilgilendirme

Kızılay\'dan Söke\'deki Kurumlara Bilgilendirme

Türkiye Kızılay Derneği faaliyetlerini aktarmak ve gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmak üzere eğitim toplantıları düzenliyor.

08.05.2013 12:28  Güncelleme: 12:39

Türkiye Kızılay Derneği faaliyetlerini aktarmak ve gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmak üzere bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenliyor. Bu kapsamda Söke'de kurum ve kuruluşlara yönelik bilgilendirme toplantısı Ziraat Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıda çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra ilçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Turhan, Söke Kızılay Derneği Başkanı ve MHP Söke Belediye Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız ile muhtarlar da bulundu. Toplantıda konuşmacı olarak Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök konuşmacı olarak yer aldı.

Geçmişten günümüze Kızılay'ın kan faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Kızılay'ın kan ile ilgili çalışmalarının günümüzde çok farklı bir konuma geldiğini söyledi. 2005 yılında başlatılan Ulusal Güvenli Kan Temini Programı ve Türkiye genelinde 15 bölge kan merkezleri ile hızlı ve güvenli kan merkezi hizmeti verildiğini ifade eden Dr. Gökay Gök; "Sayısı artan kan merkezleri ile daha hızlı hizmet veriliyor. Altyapı-otomasyon ve bölgeselleşme çalışmaları bugün Kızılay'ı herkesin Kızılay'ı konumuna getirdi. Kızılay bugün güvenli ve çok faydalı çalışmalar ortaya koyuyor" dedi.

Kan bağışları sırasında 41 adet ve birçoğu özel sorulardan oluşan formların doldurulduğunu, kan bağışının karşılıklı güven ve beyana dayandığını belirten Dr. Gökay Gök; yasaların yeni düzenlemeler ile ağırlaştığını, yanlış beyan veren bağışçıların 2 yıldan başlayan hapis cezaları ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Kızılay olarak son yıllarda gönüllü kan bağışçılarının sayısını arttırmak üzere çalışmaların yoğunlaştığını belirten Dr. Gök; Kızılay olarak genç kan bağışçıların kazanılması ve eğitimini sağlamaya yönelik programın da başlatıldığını ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Söke'deki Kurumlara Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement