Kocaeli İtfaiyesi'nde Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Kocaeli İtfaiyesi'nde Sertifika Töreni

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 23'üncüsü düzenlenen programla tamamlandı.

22.09.2012 12:20

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 23'üncüsü düzenlenen programla tamamlandı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, Sekapark'ta düzenlenen programda eğitimlerini tamamlayan 30 kişilik gruba sertifikalarının verildiği bildirildi.

Programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, itfaiye eğitimlerinin yangınları büyük oranda azalttığını vurguladı.

Kara, "İtfaiyemizin 2 yıl öncesine kadar olaylara müdahale sayısı 10 bin 500 idi. Eğitimlerimiz sayesinde bu sayı geçen yıllara göre giderek azaldı. Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 civarında olaya müdahale ettik. Eğitimlerimizle vatandaşlarımız yangınlara karşı daha bilinçli hale geldi. İtfaiyeciyi tanımayan bir tane ilköğretim öğrencimiz kalmadı" dedi.

Eğitimlerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin

(KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gruba, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele edildi. Flashover konteynerinde oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynerde oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi."

Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, İl Afet Acil Durum Müdürü Osman Koçak, Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kuruçeşme eski Belediye Başkanı Ali Kahraman ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

Eğitimlerini tamamlayan itfaiyecilere Büyükşehir Belediyesi'nce çeşitli teçhizatların hediye edildiği bildirildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli İtfaiyesi'nde Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement