Komek Bahar Dönemi Açılış Programı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Komek Bahar Dönemi Açılış Programı Yapıldı

Komek Bahar Dönemi Açılış Programı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK), Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı ve Eğitim Çalıştayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in katılımı ile yapıldı.

20.02.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK), Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı ve Eğitim Çalıştayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in katılımı ile yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zindankale Süleyman Şah Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyecilik hizmetlerinde temel amaçlarının insana hizmet olduğunun altını çizerek, KOMEK'in bir bütün olarak diğer faaliyetlerle birlikte şehrin eğitim seviyesini yükselten, insan kalitesine olumlu katkıda bulunan, şehrin kültür seviyesini yükselten bir halk üniversitesi olduğunu söyledi.

KOMEK'in, klasik belediyecilik faaliyetinin çok ötesinde, 21. yüzyıl yerel yönetim anlayışına uygun bir faaliyeti ihtiva ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Meslek Edindirme kurslarımızda bahar dönemi kayıtları 35 bini geçmiş. Toplumun ne kadar büyük bir kesimine hitap ettiğimizin bir göstergesidir bu. Bugüne kadar 11-12 yılda toplam hizmet verilen birey sayısı 354 bin 991. Toplumun reşit ve mümeyyiz olan, yani belli bir yaşın üstündeki çok önemli bir kesime Büyükşehir Belediyemiz ulaşmış oluyor" dedi.

KOMEK'e gelenlerin değerler eğitimi ve mesleki eğitim aldığını ve sosyal rehabilitenin bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, KOMEK'ten alınan sertifika ile işe giren, meslek sahibi olan, kalifiye ara elemanı olarak ülke kalkınmasına hizmet veren insanlar olduğunu ifade etti.

"KONYA, ANADOLU ÜLKESİNİN MERKEZİDİR"

Konuşmasında Konya'nın özel misyonu olan bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Konya Anadolu'yu bize miras bırakan ecdadımızın yönetim merkezidir. Anadolu'nun Türk-İslam vatanı olarak sonraki nesillere bırakılmasına vesile olan bir merkez şehirdir, bir başşehirdir. Konya sadece şehirlerden bir şehir değil, seçilmiş bir şehirdir. Konya, Anadolu ülkesinin merkezidir. Selçuklu da olduğu gibi Osmanlı dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nde çadırın orta direğidir. Orta direk her zaman sağlam kalmalıdır ki, fırtınalarda, badirelerde, kasırgalarda devlet çadırımız ayakta kalsın. Türkiye Cumhuriyeti, milletimiz, değerlerimiz bugün de bir saldırı altındadır. Selçuklu'dan bu yana vatan için şehit vermemizin nedeni Anadolu'nun savunulması amacıyladır ve Anadolu'ya saldırılar nedeniyledir. Günümüzde de bu saldırılar şekil değiştirerek devam etmektedir. Bu vatanın savunulmasında, gelecek kuşaklara daha müreffeh ve güçlü şekilde bırakılmasında Selçuklu torunları olarak özel misyon sahibiyiz. Çadırın orta direğini güçlü tutacağız. Güçlü tutacağız ki savrulmayalım, zeminimiz kaymasın. Bu duyguyla şehitlerimize rahmet dilerken, yakınlarımıza ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum. Ülkemizin ve milletimizin geleceğine hizmet etme, Türkiye'nin lider ülke olmasına katkı yapma duygusuyla gayretimizi artıralım."

Başkan Akyürek'in konuşmasının ardından Öğretim Görevlisi Mehmet Erhan Sunmak, Takım Çalışması, Kurumsal Şema ve Kurum Kültürü başlıklı bir sunum yaptı. KOMEK'te görevli tüm öğretmenlerin katıldığı programda çalıştay boyunca ele alınan sorunlar, çözüm önerileri ve diğer konularla ilgili de sunum yapıldı. Çalıştay'da ortaya çıkan sonuçlar ve değerlendirmeler toplanarak kitapçık haline getirilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Komek Bahar Dönemi Açılış Programı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement