Konak Belediyesi Boztepe'yi Okuyucusuyla Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi Boztepe'yi Okuyucusuyla Buluşturdu

Konak Belediyesi Boztepe\'yi Okuyucusuyla Buluşturdu

Konak Belediyesi, İzmirli okuyucuları 'Türküm Doğruyum Amerikalıyım' kitabının yazarı Kaya Boztepe ile buluşturdu.Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezinde okuyucularıyla buluşan Boztepe'yi Konak Belediye Başkanı Dr.

09.12.2013 15:30

Konak Belediyesi, İzmirli okuyucuları 'Türküm Doğruyum Amerikalıyım' kitabının yazarı Kaya Boztepe ile buluşturdu. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezinde okuyucularıyla buluşan Boztepe'yi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da yalnız bırakmadı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Eski Başkanlarından Kaya Boztepe'nin merakla beklenen yeni kitabı 'Türküm Doğruyum Amerikalıyım' Cadde Yayınları'ndan çıktı. Amerika ve Türkiye arasındaki kültür köprüsünü mizahi bir dille anlatan yazar, kitabını İzmirlilere tanıttı. Kitabın içeriğini anlatan Boztepe, okuyucularla keyifli bir söyleşi yaptı. Amerika'da doğup, Türkiye'de büyüyen yazarın aynı zamanda hayatını da anlattığı kitabına ilgi büyüktü. Boztepe okurlarla yaptığı söyleşide iki kültür arası farkları ve bu farklılıklar arasında büyüme sürecini mizahı bir yaklaşımla aktardığını ifade ederken "Türkiye ile ilgili her konuda her çalışmanın içinde oldum. Kendi kültür ve inançlarımdan hiç kopmadım. O zamanın Amerika'sıyla bugünün Amerika'sı arasında çok büyük farklar yok. Ancak o yılların Türkiye'si ile şimdi yaşadığımız Türkiye arasında dağlar, dünyalar var. Değişen alışkanlıklarımız, yozlaşan değerlerimiz, kaybolan geleneklerimiz. Meclis'ten Kongre'ye, Çankaya'dan Beyaz Saray'a uzanan yolculuğumu sizlerle paylaştım. İzmirliler ile buluşmamı sağlayan değerli başkanımız Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise " Kaya bey Amerika ile Türkiye arasında köprü oluşturan çok değerli bir arkadaşımız. Ülke değerlerini çok iyi bilen biri. Kendisinden iki ülke arasındaki çok önemli şeyler dinleyeceğiz. Bunları birinci insandan duymak kadar güzel bir şey yok. Bizi kırmayıp geldiği için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi Boztepe'yi Okuyucusuyla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement