Konak'ta Sinema Şöleni - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Sinema Şöleni

Konak\'ta Sinema Şöleni

Amerika ve Avrupa'nın en seçkin komedi filmleri, mayıs ayına kadar her cumartesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ücretsiz olarak İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor.

21.10.2012 12:17

Amerika ve Avrupa'nın en seçkin komedi filmleri, mayıs ayına kadar her cumartesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ücretsiz olarak İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor.

Neşe ve Karikatür Müzesi 'Komedi filmleri' günleri ile İzmirlileri kucaklıyor. Bu ay başlayan sinema şöleni Mayıs 2013 tarihine kadar her cumartesi günleri sinemaseverlerle buluşuyor. Daha çok siyah beyaz çekilen en güzel Amerikan, İspanyol, İtalyan, İngiliz, Fransız komedi filmleri Neşe ve Karikatür Müzesi'nde sizleri komediye doyuracak.

Ekim ayında komedinin altınçağı olan 1910'lu 1920'li yılların Amerikan güldürü sineması slapstick filmleri beyaz perdeye yansıdı. Bu ayın son filmi 20 Ekim'de Charlie Chaplin'in 'Şehir Işıkları' filmi de bu kategoride yer alıyor. Sesli sinema döneminin başlamasına rağmen sessiz çekilen 'Şehir Işıkları' filmi, sinema tarihinin klasik filmleri arasında yer alıyor.

Dünya sinemasının en büyük yönetmen, aktirist ve aktörlerinin yer aldığı unutulmaz filmler arasında Türkiye'de 'Üç Ahbap Çavuşlar' olarak ünlenen Marx Kardeşler'in iki filmi,

'Casablanca'da bir gece', 'Yarışlarda bir gün' filmleri ile Harold Llyod'un iki filmi Kasım'da sinemaseverlerle buluşuyor.

Aralık ayında komedide 'Kafadar' kategorisinde Laurel ile Hardy ve Jerry Lewis ile Dean Martin filmlerini izleyeceğiz. Ocak ayında 'Avrupa'da komedi' kategorisinde 'Fantoma', 'Monthy Python ve kutsal kase', 'Besle kargayı oysun gözünü' ve 'İtalyan usulü evlilik' filmleri ile Avrupa komedi filmlerinden örnekler beyazperdeye yansıyacak.

Şubat ayının ana başlığı ise Romantik Komedi. Howard Hawks'tan 'Tehlikeli bebek', Alfred Hitchcock'tan 'Bay ve Bayan Smith', Billy Wilder'den 'Sabrina', Blake Edwards'tan 'Kör randevu' filmleri gösterilecek.

'Kadın filmleri ve Kadın' teması kapsamında; Woody Allen'dan 'Annie Hall', Pedro Almodovar'dan 'Sinir krizinin eşiğindeki kadınlar', Nora Ephron'dan 'Juşie ve Julia' ve Paul Feig'den 'Nedimeler' filmleri ile kadın dünyasına dair filmler izlenebilecek. Komedi ve Alttürleri'nin ele alındığı nisan ve mayıs ayında da komedi-savaş-paronaya, komedi ve aile, epik komedi, müzikal komedi, müzikal-bilimkurgu komedi, kara komedi, komedi-dram-suç, fantastik komedi türlerinde seçkin filmlerin gösterimi gerçekleşecek.

Sinema tutkunları için kaçırılmayacak bir fırsat sunan Konak Belediyesi, sinema etkinliğini Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Film Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz ve Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Lale Karadayı uzmanlığında beyazperdeye taşıdı.

Ücretsiz sinema şöleni mayıs ayına kadar, her cumartesi günü saat 14.00'te sizlerle buluşacak.

(HD)

21.10.2012 11: 54: 31

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Sinema Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement