Konferans Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Konferans Yoğun İlgi

Konferans Yoğun İlgi

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi felsefe bölümü tarafından düzenlenen "Post-Yapısalcı Siyaset Ufku" konulu konferans yoğun ilgi gördü.

07.05.2014 10:02

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferans, Hacettepe Üniversitesi öğr. gör. Onur Kartal tarafından verildi. Michael Hardt ve Antonio Negri'nin kaygılarından söz ederek başlayan Onur Kartal, şunları söyledi: "post-yapısalcı siyaseti devralan Pol ve Hardt ve biyopolitika tartışmalarında kendilerini genişleterek, liberal düşüncenin kendi alanında massettiği bu başlıkları yeniden sosyalist solun jargonu etrafında yeniden Marksist bir okumayı temel alarak var edebilir miyiz diye bir hamle yaptılar ve dillerinin gelişmesi bir ölçüde bundandı."

"Yeni sol dediğimizde genelde riberal düşünce hattına yakın geleneksel sosyalist jargonuna daha yakın bir tahayyül kendini gösterir ve bir genelleme vasıtasıyla yeni solun tüm bileşenleri sınıf siyasetinin uzağına yerleştirilir" diyen Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ancak Negri ve Hardt'ın kayda değer uğraşlarından biri, neoliberal haznede kendilerine düzeni yeniden pekiştirecek tarzda yer bulan bu konu alanlamısını kimlik sorunlarına, cinsiyet sorunlarına, ekolojik mücadelelere kadar yada orta sınıf tarzı yeni toplumsal hareketlere kadar bu alanı yeniden sosyalist solun müdahale alanları haline getirebilir miyiz düşüncesi idi."

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement