Konya'da 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Konya'da 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Konya\'da 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Konya'da 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlenen programla başladı.

25.03.2013 13:17  Güncelleme: 13:19

Konya'da 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlenen programla başladı.

25-31 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası'nın 49'uncusu Konya İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikle başladı. Programın açılışında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, 1910 yılında kurulan kütüphanenin bir asrı geride bıraktığı ve ikinci asırda da hizmetine devam ettiğini belirtti. Coşar, "Kurulduğu günden bu yana halka hizmet eden kütüphanemiz çeşitli binalarda bu görevi başarıyla yapmıştır. 2012 yılında kütüphanemizde 1 milyon 216 bin 261 okuyucu yararlanmıştır. 8 bin 467 kitabın kütüphanemiz koleksiyonuna katılmasıyla birlikte kütüphanemizin kitap sayısı 66 bin 983'e yükselmiştir. Geçtiğimiz Cumartesi günü de okuyucularımız 7 bini aşmıştır. Bu hafta vesilesiyle kitap okumak için bir kez daha düşünmek okumaya başlamak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise, Konya İl Halk Kütüphanesi'nin yaklaşık 1 buçuk yıl önce hizmete açılan ve açıldıktan beri de Konya'nın çok ciddi bir ihtiyacını önemli bir nezih mekan olarak hizmetini sürdürdüğünü dile getirerek, "Konya'da Mevlana Müzesi Konya'ya gelen ziyaretçiler için bir ölçü teşkil eder. Burası da hafta sonu 7 bini zorlayan rakamıyla hem istifade etmek isteyenler için hem de buradan değişik açılardan bu mekanı görerek etkilenmek isteyenler açısından önemli bir ölçü olmaya aday görünüyor. Ben ümit ediyorum ki, bu tür mekanlar Türkiye'de hem il merkezlerimizde hem ilçe merkezlerimizde artırılmak suretiyle, kütüphane anlayışının değişmesi lazım geldiği fikrinin de bir taşıyıcısı ve belirleyicisi olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu mini bir konser verdi. Daha sonra İl Halk Kütüphanesi ve Selçuklu Belediyesi Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Programın sonunda ise, protokol üyeleri tarafından 2012 yılında Konya'da basılan kitapların sergisi gezildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da 49. Kütüphane Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement