Kooperatif Üyelerinin 'satış' İsyanı - Son Dakika
Yerel

Kooperatif Üyelerinin 'satış' İsyanı

Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesi'ndeki kooperatif kanalıyla daire sahibi olan vatandaşlar, borçlarını ödedikleri halde evlerinin icra yoluyla satılacağını öne sürerek, yetkililerden yardım istedi.

02.01.2012 14:05

Eskişehir Bağları Selçuklu Mahallesi'ndeki kooperatif kanalıyla daire sahibi olan vatandaşlar, borçlarını ödedikleri halde evlerinin icra yoluyla satılacağını öne sürerek, yetkililerden yardım istedi.

İğde Yapı Kooperatifi üyeleri, evlerinin bulunduğu binaların önünde toplanarak, "Kooperatifimizi çetelerin elinden kurtarın" yazan pankart açtı. Kooperatif üyesi Mustafa Çiloğlu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çalıştığını, alın teriyle kazandığı parayla ailesi için bir daire sahibi olmak ümidiyle kooperatife girdiğini belirterek, "Biz böyle saf ve temiz bir istekle burada kurulan kooperatife girdik. Ancak başımıza hiç beklemediğimiz olaylar geldi" dedi.

Kooperatif inşaatının 1997 yılında başladığını ve 2000'de 1. etap, 2003'te 2. etap, 2007'de de 3. etap konutların teslim edildiğini belirten Çiloğlu, şunları söyledi:

"3. etapla birlikte toplam 240 daire tamamlanıp teslim edildi ve kooperatife toplam 5,5 milyon lira para yatırıldı. Halen de ödemelerimiz devam ediyor. Son yapılan genel kurulda eski müteahhide 2,5 milyon liralık bir borç senedi çıkarıldı. Böyle bir senetten o güne kadar haberimiz yoktu. Bu senedin de icra yoluyla tahsiline gidildiğini, icra memurları evlerimize kıymet takdiri için geldiğinde öğrendik. Şu anda 80 daire icralık. Bazı daireler için eski sahibinin ve hiçbirimizin haberi olmadan yeni üye kayıtları yapılmış, bazıları da daire sahibinin haberi olmadan satılmış. Dairelerimizi etaplar tamamlandıkça kura çekerek aldığımız halde şimdi kura çekilişleri ortada yok ve hangi daire hangimizin, onu da bilemiyoruz. Hesaplandığında 80 daire 4,5 milyon liraya ediyor. Şu ana kadar müteahhide ise bu dairelerin karşılığı 6,5 milyon lira yatırdık. Biz bu hesabı yapınca, kendisi de (o hesap benim hesabım, sen karışma) dedi. Alnımızın akıyla, anamızdan emdiğimiz süt kadar helal olan kazancımızla bu evlerimizi yaptırdık, ancak şimdi evlerimizin satılması tehlikesiyle karşı karşıyayız. İcra Müdürlüğü aracılığıyla 2,5 milyon liralık borç senedi yüzünden eğer evlerimiz satılırsa, çoluk çocuk kış günü sokakta kalacağız. Lütfen bize devlet büyüklerimiz yardım etsin."

Kooperatifteki olaylarla ilgili konuların yargıya da taşındığını kaydeden Çiloğlu, "En azından kooperatifle ilgili açılan davalar sonuçlanana kadar bize süre versinler. İcra Memurluğu'nun yayınladığı açık artırma ilanında evlerimizin satış tarihi 23 Ocak 2012 olarak belirlenmiş. Bu tarihte evlerimiz satılırsa, kış günü çoluk çocuk biz nereye gideriz-" dedi.

Kooperatif üyelerinden Hatun Zehir de, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bizi bu iki müteahhitten kurtarsın. İki müteahhit arasında oyuncak olduk. Biz şu ana kadar 50 bin lira ödedik, şimdi bizden hiç para ödememişiz gibi yeniden 50 bin lira istiyorlar. Biz çocuklarımızın rızkını buraya yatırdık. Ödeyecek bir şeyimiz kalmadı, anlaşalım diyoruz, anlaşmaya da yanaşmıyorlar. Bizim bu sorunumuza bir çözüm bulunsun ve tapularımız verilsin" diye konuştu.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kooperatif Üyelerinin 'satış' İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement