Kosgeb Katılım Belgelerini Teslim Etti - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Katılım Belgelerini Teslim Etti

Kosgeb Katılım Belgelerini Teslim Etti

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Sinop il müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursiyerlerine katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi.

16.04.2015 14:46

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Sinop il müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursiyerlerine katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Verilen belge ile iş yerini kuran girişimciler 30 bin TL hibe + 70 bin TL geri ödemeli destek alabilme imkanı kazandı. Sinop Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, KOSGEB Müdürü Gürsel Kızılaslan, Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Vali yardımcısı Ali Yılmaz, girişimci sertifikasını alan kursiyerlerin kendi işlerini kurmak istediklerinde aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı hibe ve faizsiz geri ödemeli desteğinden yararlanabildiğini ve Girişimci adaylarına ve ilimize hayırlı olsun. Sinop Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan Çolak, verilen sertifikaların ve eğitimin Girişimciler için birer altın bilezik olduğunu belirterek, KOSGEB'e teşekkür etti.

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Kızılaslan yaptığı konuşmada kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin Sinop'ta artarak devam ettiğini söyledi.

SİNOP'TA BİN 500 KİŞİYE 'GİRİŞİMCİLİK' EĞİTİMİ VERİLDİ

İşini kurmak isteyen girişimcilerin yanında KOSGEB ve devlet imkanlarının her zaman olacağını belirten Kızılaslan, "Son 3 yılda Sinop'ta yaklaşık 1500 kişi düzenlenen eğitim programlarına katılarak 'girişimcilik' sertifikasını aldı ve bu eğitimlerin sonucunda 200'e yakın işletme kuruldu. Bu rakam Sinop ölçeği için çok iyi, bunun olumlu yansımalarını önümüzdeki yıllarda da göreceğiz. Girişimciler için elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 50 kursiyere sertifikaları verildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgeb Katılım Belgelerini Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement