Kozan'a Mobese Sistemi Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Kozan'a Mobese Sistemi Kuruluyor

Kozan\'a Mobese Sistemi Kuruluyor

Adana'nın Kozan ilçesinde güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik çalışma kapsamında MOBESE sistemi kurulması için çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.

05.11.2012 14:18

Adana'nın Kozan ilçesinde güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik çalışma kapsamında MOBESE sistemi kurulması için çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.

Kozan'ın 24 saat boyunca kamerayla takip edilmesine imkan sağlamak üzere hazırlanan MOBESE projesi kapsamında, şehrin farklı noktalarına 60 adet gece görüş özelliği bulunan kamera yerleştirilecek.

Özelikle hırsızlık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin kısa sürede yakalanmasına olanak sağlayacak sistemin, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın girişimleriyle iş adamları ve vatandaşların desteği ile yaptırılarak, emniyet teşkilatına hibe edileceği, emniyet müdürlüğünde oluşturulacak birimde, sistemin görevli polislerce 24 saat boyunca takibinin yapılacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Kozan'da birtakım programlara katılan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili,Garnizon Komutanı,Yarbay Bülent Siper, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve İlçe Jandarma Komutanı Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek MOBESENİN kurulması planlanan yer hakkında Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu'ndan bilgi aldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, "AK Parti için dört önemli öncelik var bunlar eğitim, adalet, sağlık ve emniyet. Her biri ile ilgili AK Parti gerçekten on yıl öncesine göre çok ciddi çalışmalarda bulundu. Emniyet ile ilgili güvenlik sorunları önemli. İnsanların yaşadığı şehirlerde kendini güven içinde hissetmesi oldukça önemli. Şubat ayında Kozan'da yapmış olduğumuz konferans sonrasında on tane öncelikli konuda en başta çıkanlardan birisi Kozan'a MOBESE getirilmesi idi. Bu konu ile ilgili Emniyet Müdürümüzle de görüşmüştük. Şuan ihalesi başladı. Başlangıç itibarı ile bazı bölgelerde öncelik sağlanacak ama ileriki zamanlarda Kozan'ın dört bir yanını kapsayacak şekilde MOBESE sistemi ilçemizde hayata geçecek. Emniyet Müdürümüz kendi imkanları ile komuta kontrol merkezi kurmaya hazırlanıyor. Emniyet Müdürümüz bazı hayırsever iş adamlarımızın da destekleri ile ilçemizde böyle bir çalışmayı başlatacaklar. Çok ciddi bir yapının bu konuda yapıldığını gördük. Çok yakında MOBESE ile ilgili ihale yapılacak. Kozan, Adana ve Ceyhan'da olduğu gibi MOBESE sistemine geçecek. Kozan zaten büyüyen ve gelişen, yaşaması her geçen gün güzel olan bir ilçe." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'a Mobese Sistemi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement