Kula'da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Kula'da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor

Kula\'da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında Manisa’nın Kula ilçesinde okullarda tablet dağıtıldı.

06.05.2014 18:30

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Eğitimde Fatih Projesi" kapsamında Manisa'nın Kula ilçesinde okullarda tablet dağıtıldı.

Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesinde yapılan Tablet bilgisayarı dağıtımı törenine Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan katıldı. Okul Müdürü Hasan Karakuş'tan okul çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Hakyemez, okulda incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrencilere Tablet bilgisayarı dağıtan Hakyemez, Kula'da bir hafta içerisinde Tablet Bilgisayar dağıtımının tamamlanacağını söyledi.

'Fatih projesinin hükümetin güzel bir projesi olduğunu bildiren Kaymakam Hakyemez, "Proje kapsamında ülke genelindeki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bu teknolojiyi dağıtıyoruz. Eğitimde fırsat değişikliğinin sağlanması ve bilgi teknolojilerinin eğitim ve öğretimde etkin bir şekilde sağlamak amacıyla yaklaşık 1 yıl önce bir proje geliştirdik Milli Eğitimimiz tarafından. Türkiye genelinde Bu proje kapsamında yaklaşık 10 Milyon Tablet Bilgisayar dağıtımı gerçekleştirilecek Türkiye genelinde 600 Bin'e yakında akıllı tahta dersliklere sağlanacak. Geçtiğimiz yıl dağıtımına pilot bölge olan illerde başlandı. Bu yılda 600 Bin civarında tablet dağıtılacak." Dedi Hakyemez "Türkiye Cumhuriyeti devleti ciddi emek veriyor. Adı da çok anlamlı Fatih Projesi. Yani teknoloji fatihleri olarak sizleri geliştirmek istiyor. Bunun için de hiçbir maddi külfetten kaçınılmıyor. En büyük zenginliğimiz Türkiye'nin insan kaynağı gençlerimiz yani sizlersiniz. Bu amaçla elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. ve sizlere dağıtacağımız bu tablet bilgisayarlar vasıtasıyla biz bilgi teknolojilerini iyi bir şekilde kullanmanız ve bunu öğreneceğinizi düşünüyoruz. Ben Şimdiden derslerinizde önemli katkılar sağlaması dileğiyle. Hayırlı olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi 9 sınıf öğrencisi Ali Ergün ise, "Fatih Projesini takip ediyorum. Devletin bize sağladığı katkılardan dolayı öğrenci arkadaşlarım olarak teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecekte de öğrenci arkadaşlarımıza hayırlı olur" dedi

Emine Tunçcan isimli öğrenci de, "Fatih Projesinden aldığımız tabletlerle daha iyi ve daha modern derslerimizi işleyeceğiz. Milli Eğitim bakanlığımızın bize bu imkanları sağladığından dolayı teşekkür ediyoruz.

Cemile Nur Telli " Televizyondan Fatih Projesini takip ediyorduk. Ne zaman bize tablet bilgisayarlar gelecek diye düşünüyorduk. Diğer arkadaşlarımıza dağıtılmıştı. Sonunda bize de geldi. Artık derslerimizi daha eğlenceli ve elektronik olarak modern bir şekilde işleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Rabia Akkoç da, "Okulumuzda derslerimizi sınıfımızda ve laboratuvarlarımızda akıllı tahta eşliğinde işliyoruz. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan tabletlerimize kavuştuk. Bilgiye ulaşmakta ve Bilgiyi kullanmakta teknolojinin payı çoktur. Bizleri dağıtılan tabletleri araç yapıp üzerimize düşen başarıya daha emin adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum . Bizleri okulumuzda ileri teknoloji ile buluşturan Başbakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha çok çalışarak bize güvenenlerin emeklerini boşa çıkartmayacağız.Başarı bayrağını hep ileri taşıyacağız" diyerek duygularını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da Öğrencilere Tabletler Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement