Kumluca Devlet Hastanesinde Laparoskopi Cihazıyla İlk Ameliyat - Son Dakika
Yerel

Kumluca Devlet Hastanesinde Laparoskopi Cihazıyla İlk Ameliyat

Kumluca Devlet Hastanesinde Laparoskopi Cihazıyla İlk Ameliyat

Sağlık Bakanlığı tarafından Kumluca Devlet Hastanesine temin edilen Laparoskopi cihazıyla ilk ameliyat gerçekleştirildi.

28.04.2014 21:19

Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen Laparoskopi cihazının Kumluca Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen son sistem Laparoskopi cihazının Kumluca Devlet Hastanesine kullanılmaya başladığını söyledi.

Cihazın safra kesesi, fıtık, histerektomi, dış gebelik, yumurtalık kisti gibi bir çok cerrahi müdahalede kullanıldığını ifade eden Alkan, cihaz sayesinde müdahale sonrasında hastaların daha çabuk normal yaşamlarına döndüklerini belirtti.

Cihazın Antalya'da ender hastanelerde bulunduğunu kaydeden Alkan, "Her geçen gün hem hekim olarak hem de tıbbi cihaz olarak hastanemiz büyüyor. Hastalarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için çalışıyoruz. İnşallah gelecekte daha iyi olacağımızı ve hastalarımıza daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Laparoskopi cihazıyla ilk ameliyatını gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Buhur da, cihaz sayesinde hem hastanın rahatsızlığından daha basit şekilde kurtulması hem de rahatsızlık sonrası kaliteli bir yaşam sürmesine olanak sağladığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Devlet Hastanesinde Laparoskopi Cihazıyla İlk Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement