Kur'an-I 'Bize İndiriliyor Gibi' Okuyalım - Son Dakika
Yerel

Kur'an-I 'Bize İndiriliyor Gibi' Okuyalım

Kur\'an-I \'Bize İndiriliyor Gibi\' Okuyalım

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'in Hayatımızdaki Yeri" konulu konferansa katılan İlahiyatçı Doç.Dr.Mustafa Karataş, Kur'an-ı Kerim'in Allah katından kullarına indirildiğini vurgulayarak...

14.08.2012 00:34

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'in Hayatımızdaki Yeri" konulu konferansa katılan İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş, Kur'an-ı Kerim'in Allah katından kullarına indirildiğini vurgulayarak "Kur'an-ı her defasında, bize indiriliyor gibi okuyalım. Kur'an-ı okumakla yetinmeyelim, yaşayalım" diye konuştu.

İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş, Çerkezköy Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri kapsamında Çerkezköy'e geldi.

Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Divan Üyesi Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Çerkezköylü katıldı.

Program Grup Hanedan'ın sahne alması ile başladı. İlahi ve kasidelerle Çerkezköylülere unutulmaz bir manevi atmosfer yaşatan Grup Hanedan, programının sonunda Çerkezköylülerinden yoğun alkış aldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi programda yaptığı kısa konuşmada Çerkezköylülerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür etti. Ramazan'ın manevi atmosferinin tüm sıkıntılara merhem olması temennisinde bulunan Yemişçi, şimdiden de herkesin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Konuşmasını tamamlamasının ardından Özlem Yemişçi programdan ayrıldı. Ardından da İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş Çerkezköylülerle hitap etti. Bir saat boyunca Çerkezköylülere Kur'an-ı Kerim'in faziletinden bahseden Karataş, konferansını günlük hayattan verdiği örneklerle güzelleştirdi. Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Karataş, Kur'an-ı Kerim'den alacağımız feyiz ve bereketle hak yoluna girebileceğimizi belirtti.

Bir yerde Kur'an okunuyorsa, orada Kur'an-ı Kerim'den bahsediliyorsa o meclisi melekler kuşatır' diyen Doç. Dr. Mustafa Karataş, Kur'an-ı Kerim'in de kişiye indiriliyor gibi idrak edilerek okunması gerektiğini kaydetti. Doç. Dr. Karataş şöyle devam etti: "Peygamber efendimizin buyurduğu gibi Kur'an-ı Kerim'in her bir harfine 10 sevap vardır. 3 harfe 30 sevap veriliyor. Hatime ise sevap sınırsız. Kur'an-ı Kerim'i anlayarak, idrak ederek okumanın sevabı ise daha büyük."

Hz. Ali'nin (ra) Bakara Suresi'nin 6 ayda okuduğunu anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, "Çünkü her ayeti üstüne düşüne düşüne okuyor. Böyle olunca da o insan yaşayan Kur'an oluyor. Kur'an böyle okunursa bize tesir eder. Müslümanlar Kur'an dinleyince huzur duyar, münafıklar ile kafirler ise Kur'an dinlerken sıkılırlar. Kur'an okunurken Müslümanlar sudaki balık

gibidir, münafıklar ve kafirler ise sudan çıkmış balık gibidir. " diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in verdiği huzuru hiçbir şeyin veremeyeceğini söyleyen Doç. Dr. Mustafa Karataş gençlere seslendi. Gençliğin gelip geçici olduğunu ifade eden Doç. Karataş, "gençlik gelip gidicidir. Ne mutlu ki, gençlikte İslam'a göre hareket edenlere, ibadetlerini yerine getirenlere. Yazık ki, ihtiyarlamasına rağmen heva ve heves peşinde koşanlar var." dedi.

Kur'an-ı Kerim'e ne kadar yaklaşılırsa gönüllerin o kadar huzur bulacağını ifade eden Doç. Dr. Karataş şöyle devam etti: "Ondan ne kadar uzaklaşılırsa da ortada huzur kalmaz. O'nun okunmadığı evde şeytanlar cirit atar, şeytanların cirit attığı yerler Kur'an-ı Kerim'in okunmadığı yerlerdir. Bir evde Kur'an okunuyorsa, namaz kılınıyorsa o eve şeytan giremez."

Doç. Dr. Karataş, Kur'an-ı Kerim'in sesli okunması tavsiyesinde bulunarak, "sesli Kur'an okuyun ki herkes şahit olsun." ifadesini kullandı.

Eve girerken selam verilerek girilmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Karataş şunları söyledi: "Yemek öncesi ve sonrası ellerini yıkayan fakirlik görmez. Huzur maddiyatta değil, İslam'dadır, Kuran'dadır.

"İslam'dan önce de namaz, oruç, haccın var olduğunu ifade eden sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kur'an-ı Kerim raflarda kalmasın. Sizlere şerefli bir yerden yazı gelse onu okumaz mısınız? O'nu raflardan indirelim. Bugün 10 günde herkes rahatlıkla Kur'an öğrenebilir, hiçbir zorluğu yok. Yarın Allah bize Kur'an neden öğrenmediğimizi ve okumadığımızı sorduğunda cevabımız ne olacak?"

Konferansın tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem kısa bir konuşma yaparak Doç. Dr. Mustafa Karataş'a teşekkür etti. Ramazan etkinlikleri kapsamında son programı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ertem, Çerkezköylülere de programlara gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.

14.08.2012 00: 14: 16

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an-I 'Bize İndiriliyor Gibi' Okuyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement