Kürtçe'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı Semineri - Son Dakika
Yerel

Kürtçe'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı Semineri

Kürtçe\'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı Semineri

Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanlığı tarafından 'Kürtçe'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı' ile ilgili seminer düzenlendi.

06.07.2013 19:44

Van- Hakkari Tabipler Odası Başkanlığı tarafından 'Kürtçe'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı' ile ilgili seminer düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Van Hakkari Tabip Odası Başkanı Çetin Kotan, Doktor İsrafil Bülbül, Tabip Odası üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Etkinlik Ahmet Kaya'nın ödül gecesinde yaşadıklarının izlenmesiyle başladı. Ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Dr. Çetin Kotan, anadilin netameli bir konu olduğunu belirtti. Türkiye'de anadil konusunda devletin ciddi müdahalelerini gördüklerini anlatan Kotan, "Bu yüzden bizde burada steril amaçlarla, naif bir gayeyle meramımızı anlatmaya çalışacağız. Ülkemizde Türkçe bilmeyenlerin sağlık sorunlarını anlatamaması ciddi bir sorun. Bu toplumsal sorundan yola çıkarak bu semineri düzenliyoruz. Amacımız bu konularda neler yapılabileceğini anlatmaktır. Kurumsal olarak hiç bir politik gayemiz yoktur. Uluslaşma gibi yüksek gayelerimiz yoktur. Biz dilin sağlıkta özgürce kullanılmasının faydasına inanıyoruz. Katılımcı arkadaşlarımız varsa eleştirileri bize yöneltebilirler" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından seminer, Doktor İsrafil Bülbül, Avukat Müjde Tozbey Erden'in Kürtçe ve Türkçe sağlık ile ilgili konuşmalarıyla devam etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kürtçe'nin Sağlık Hizmetlerinde Kullanımı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement