Kürtün'de Çilek Üretimi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kürtün'de Çilek Üretimi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçeye bağlı Çayırçukur köyündeki çilek bahçelerini gezdi.

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, ilçeye bağlı Çayırçukur köyündeki çilek bahçelerini gezdi.

Özderin, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, 2010 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı işbirliğinde yürütülen Doğu Karadeniz bölgesindeki Küçük Ölçekli Çiftçilerin Yaşam Seviyelerinin İyileştirilmesi Projesi (DOKAP-TARIM) kapsamında Kürtün'de 15 çiftçiye 16,5 dekarlık alanda çilek bahçesi kurulduğunu belirtti.

Bir dekarlık alana 6 bin çilek fidesi dikildiğini ve Kürtün şartlarında dekarda en az  2,5 ton verim alındığını ifade eden Özderin, "Bu projelerle  çiftçilerimizin alternatif ürünlere yönelmeleri sağlanarak gelir seviyelerinin artırılması hedeflenmektedir" dedi.

Çayırçukur köyü Muhtarı Halil Karakaş ise köyde çilek bahçelerinin mayıs ayının sonundan itibaren aralık ayına kadar ürün verdiğini kaydederek, "Çileğin pazar sıkıntısı yok. Çevre illerden gelen toptancılar ürünleri köyden alıyor. Çilek üretimiyle köyümüze ekonomik açıdan hareketlilik geldi" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA