Kütahya'ya Kuruluş ve Kurtuluş Panorama Müzesi Kurulucak - Son Dakika
Yerel

Kütahya'ya Kuruluş ve Kurtuluş Panorama Müzesi Kurulucak

Kütahya'ya Panorama 1453'e benzer "Kuruluş ve Kurtuluş Panorama Müzesi" kurulacak

26.08.2013 18:44

Kütahya Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı destekli kentte İstanbul'da bulunan "Panorama 1453 Tarih Müzesi" benzeri "Kuruluş ve Kurtuluş Panorama Müzesi" kurmak amacıyla protokol imzaladı.

Kadın İş Geliştime Merkezi'nde yapılan protokolü, Belediye Başkanı Mustafa İça ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz imzaladı. Protokole göre, 100 bin liralık projenin yüzde 65'ini Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 35'ini ise Kütahya Belediyesi karşılayacak.

Gazetecilere açıklama yapan İça, kentin 5 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete evsahipliği yaptığını söyledi.

Proje sayesinde şehrin turizm potansiyelinin de harekete geçeceğini belirten İça, şöyle konuştu:

"Beylikler, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde ticari ve siyasi mekanizmalara ev sahipliği yapan bu şehzadeler kenti, Cumhuriyetin kurulmasında büyük önem arz eden Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yaşandığı yer olarak turizm değeri büyük bir coğrafya. Bu müze sayesinde, şehrin kültürel zenginliği dünya kamuoyuna aktarılarak Kütahya'nın marka değeri artırılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının kültürel faaliyetlerinde gündem teşkil edecek, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek şehrin ekonomik girdisi ve vatandaşın kültürel seviyesinin artmasında önemli katkı sağlayacaktır. Bu müzede Osmanlı Devleti'nin kuruluşu anlatılarak, göçler canlandırılacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve diğer savaşları anlatılacak."

Daha sonra İça ve Oğuz, müze protokolünü imzaladı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'ya Kuruluş ve Kurtuluş Panorama Müzesi Kurulucak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement