Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Bankası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğindeki “Kentsel Dönüşüm” bilgilendirme toplantısı, KUTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

20.03.2014 11:04

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Bankası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğindeki "Kentsel Dönüşüm" bilgilendirme toplantısı, KUTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral'ın açılış konuşması ile başladı. Güral, konuşmasında, ülkelerin gelişmesindeki en önemli faktörlerin ekonomi ve sosyal yaşam kalitesi olduğunu, kentsel dönüşüm çalışmalarının yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturmak için önem taşıdığını belirtti.

Güral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu konunun çok önemsendiğini ve gayretli çalışmalar sürdürüldüğünü ifade etti.

Güral, çarpık kentleşme sonucunda uygunsuz yerleşim bölgelerinin oluştuğunu, kentsel dönüşümün bu çarpık kentleşmenin düzeltilmesi için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu kentsel dönüşüm fırsatı ile, Türkiye'deki yerleşimin Avrupa ülkelerindeki şehirleşme düzeyine ulaşabilecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı ve konuklar ile dinleyicilere, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantının moderatörlüğünü yapan KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan ise, toplantının amacı ve kapsamı hakkında bilgi verdi. Toplantıda kentsel dönüşüm konusunda teknik ve mali boyut olmak üzere iki bölümde bilgilendirme yapılacağını söyleyerek, sunum yapacak olan uzman ve yetkilileri katılımcılara tanıttı ve sözü kendilerine verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından, "Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler" başlıklı sunumlar yapıldı. Bu sunumlarda, İnşaat Mühendisi Emrah İnandı, Uzman Hasan Çolakoğlu, Mimar Özden Tosun ve Mimar Alper Köprülü tarafından, katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.

Toplantının ikinci bölümündeki sunumlarda, Türkiye İş Bankası Şube Dışı Satış Birimi Birim Müdürü Sarp Kayalar, Türkiye İş Bankası Şube Dışı Satış Birimi Birim Müdür Yardımcısı Çağlar Gürkanlı, Türkiye İş Bankası Menderes Bulvarı Kütahya Şubesi Müdürü Pelin Güven tarafından, kentsel dönüşüm konusundaki finansal boyut hakkında bilgiler sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İş Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında, müteahhitlere ve hak sahiplerine sunulabilecek finansal avantajlar, kredilerin kapsamı ve oranları, Bakanlık tarafından ülke genelinde imkan tanınan faiz desteği konularında bilgiler verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutso Başkanı Nafi Güral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement