Lagina Kutsal Alanında Dolunayı İzlediler - Son Dakika
Yerel

Lagina Kutsal Alanında Dolunayı İzlediler

Lagina Kutsal Alanında Dolunayı İzlediler

Hekate'nin tapınağının bulunduğu Lagina Kutsal Alanı'nda, dolunayı izlemek isteyen 70 kişilik turist kafilesi, tapınakta bulunan sunakta dualar etti.

16.06.2014 14:27  Güncelleme: 14:43

Ay ve gece tanrıçası Hekate'nin tapınağının bulunduğu Lagina Kutsal Alanı'nda, dolunayı izlemek isteyen 70 kişilik turist kafilesi, tapınakta bulunan sunakta dualar etti.

Mitolojik inanışa göre, dünyadan dolunayın en güzel izlendiği yer olan Hekate Tapınağı'nın bulunduğu Lagina Kutsal Alanı'na gelen 70 kişilik turist kafilesi, dolunayın doğuşu öncesinde tapınak içerisinde bulunan sunağa giderek, Karialıların Hakate'ye adak adadığı sunakta dua ettiler ve bereketi temsilen haşlanmış buğday ve ceviz yedi.

Lagina Kutsal Alanı ve Hekate Tapınağı hakkında bilgiler veren Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Araştırmacı-Yazar Hamdi Topçuoğlu, Lagina'nın İ.Ö. 3 binli yıllardan beri iskana sahip olduğunu söyledi.

Seleukos krallarının, Lagina kutsal alanını dini merkez, Lagina'ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan Stratonikeia kentini ise siyasi merkez olarak yaptıklarını belirten Topçuoğlu, şunları kaydetti:

"Hekate Tapınağı, dünyanın başka bir yerinde yok. Hekate, dünyanın en önemli inanç merkezlerinden birisidir. Hekate, Mezopotamya'dan buraya gelen ve Anadolu'da bin yıllarca yaşamış olan ana tanrıça kültürünün son örneğidir. Hekate, yeraltının, yerüstünün ve gökyüzünün sahibidir. Hekate, doğumun, hayatın ve ölümün sahibidir. Hekate'te biz, kadının; yaratıcı, doğurgan ve yaşatıcı özelliğini görüyoruz. Kuşkusuz, dünyanın tekrar barışa ulaşabilmesi ve dünyanın dengelerinin tekrar kurulabilmesi için dünya kadınlığının da buradan alabileceği çok önemli paylar olacaktır diye düşünüyorum."

Muğla Kent Konseyleri Birliği olarak amaçlarının; deniz turizminin yanı sıra Muğla'nın Türkiye'de ve dünyada, kültür ve din turizmindeki önemini ön plana çıkarmak olduğunu ifade eden Topçuoğlu, bu nedenle Paganizm'e inanların dini merkezi olan Lagina'nın önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

70 kişilik turist kafilesi, ayın doğuşunu izledikten sonra Lagina Kutsal Alanı'ndan ayrıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lagina Kutsal Alanında Dolunayı İzlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement