Macar Heyet Traktör Üretimini Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Macar Heyet Traktör Üretimini Yerinde İnceledi

Macar Heyet Traktör Üretimini Yerinde İnceledi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde gelen Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.

21.03.2013 10:44

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde gelen Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Borsod Abauj Zemplen şehri Valisi Ervin Demeter, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Pfliegler Peter, Milletvekili Sebestyen Laszlo, Macaristan Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler, Macaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve heyette bulunan üyeler, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Hattat Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makinaları Fabrikası'nı ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ile Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş ile HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan eşlik etti.

Ziyarette Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş ve Vali Ali Yerlikaya Macaristan heyetine çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Heyet resepsiyonun ardından traktörlerin üretimini görmek üzere üretim tesisine geçtiler. Üretim tesislerini gezen ziyaretçiler Hattat Traktör tesislerinin şimdiye kadar gezdikleri en iyi traktör tesisi olduğunu belirterek, hayranlıklarını gizleyemediler.

Hattat Tarım'ın başarılarından bahseden Abdullah Akkuş, "Hattat Traktör 2010 Yılında Polonya'da Yılın Traktörü, 2011 Yılında İrlandada Pulluk Şampiyonu, 2012 yılında Macaristan da Yakıt ve Performans Şampiyonluğu ve yine 2012 Yılında Letonya da Pulluk şampiyonu oldu. Hattat Traktör Macaristan'dan başka başta Polonya olmak üzere, Perudan Avustralya'ya, Küba'dan Macaristan'a, Irak'tan İrlanda'ya kadar 5 kıtada 40'dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir" dedi.

Yetkililer geçtiğimiz yıl Macaristan'a traktör ihracatının başladığını belirterek, 2013 yılı içinde Macaristan'a yaklaşık 50 traktör ihracatının gerçekleştiği ifade ettiler. Üretim tesislerini gezen heyet daha sonra toplantı salonuna geçerek kendileri için hazırlanan sunumu izlediler. Yaklaşık 2 saatlik ziyaretin ardından heyet Çerkezköy'den ayrıldı.

21.03.2013 10: 22: 20

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macar Heyet Traktör Üretimini Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement