Malatya'da Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Malatya\'da Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen ve Malatya’da turizm sektörünün gelişmesini amaçlayan Turizm Master Planı ile ilgili olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

04.03.2016 17:55

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen ve Malatya'da turizm sektörünün gelişmesini amaçlayan Turizm Master Planı ile ilgili olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım Toplantısına Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve turizmle ilgili firma temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi personelleri katıldı.

Tanıtım Toplantısı açılış Konuşmasını yapan Büyükşehir belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Büyükşehir statüsü ile birlikte Büyükşehir Belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanlarının fiziki anlamda genişlediğini ve Büyükşehir Belediyelerinden beklenen görev ve sorumlulukların da değiştiğini söyledi. Yiğit "Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan şehrimizdeki alt ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'ın talimatları doğrultusunda şehrimizin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmasına yönelik nasıl bir katkı sağlarız diye çalışmalar yapmaya başladık" diye konuştu. Sosyal ve ekonomik kalkınmanın en önemli aktörlerinden birisinin turizm olduğunu ifade eden Yiğit "Ülkemizin temel gelirleri içerisinde son derece belirgin bir artışla kalkınma hamlemize olumlu etki yapmakta olan turizm sektöründen ilimizin de hak ettiği payı almasını amaçlayan Turizm Master Planı çalışması ilk olarak 1991 yılında Malatya Valiliği tarafından yapılmış olup, 2011 yılında ise revize edilmiştir. Bu ve benzeri çalışmalar üzerine yapılan detaylı incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda yeni bir bakış açısıyla Turizm Master Planı yapılması hasıl olmuştur. Turizm Master Planından Büyükşehir belediyesi olarak beklentimiz; bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla bölge kalkınmasında eksikliği hissedilen turizm gelirlerinin artırılmasını sağlayacak stratejileri oluşturmak, Malatya'da bu alanda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarının el birliği ile ilimizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya için önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının büyükşehirden sonra kente yeni bir bakış açısı getirmek, yeni bir vizyon yakalamak olduğunu söyledi. Çakır, "Bu nedenle başlatmış olduğumuz birçok çalışma var. Bunlar master planlar, ana planlar, temel planlar. Bunlar netice itibariyle uzun vadeli, kentin bütün detayları düşünülerek uzun vadede yapılması gereken planlardır. Büyükşehir ile birlikte yeni bir takım imkan ve fırsatlar doğdu. Geleceğe yönelik her alanda daha sağlıklı büyüyen, daha stratejik planlar yapabilen, bütün kurumlarıyla bu yapıya kavuşmak temel amacımız" dedi. İmar Planları ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Jeolojik etüt çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmayı Türkiye'de Büyükşehirler olarak yapan ikinci belediyeyiz. Bizden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıştı. Bununla birlikte bizim devam eden Ulaşım Master planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planlarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde bilgiler verdi.

Çakır, Turizm, Ulaşım, Sürdürülebilir Kentler, Madencilik ve Yenilenebilir Enerji Çalıştaylarını da bir buçuk yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, "Yine Tarım Master Planı ve Kayısı Master Planı konularında çalışmalarımız devam ediyor. Malatya'nın var olan potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığı bir gerçek. Var olan turizm değerlerimizi nasıl yukarı çıkarabiliriz? Bütün ilçelerimizle birlikte bu çalışmanın içerisine neler katabiliriz diye Nisan ayında Geniş Katılımlı bir Çalıştay yapacağız. Bu Çalıştayımıza Turizm Bakanımıza da davet ettik ve programımızı kendilerinin programına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerçekten her ilçemizin kendisine özgü büyük değerleri var. Bunların hem yerli turizm hem de yabancı turizme açılması çok çok önemli. Darende'de, Arapgir'de, Hekimhan'da, Battalgazi'de çok güzel kanyonlarımız var" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşmasının ardından Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan slayt eşliğinde Turizm Master Planı, Planlama Yöntemi, Temel Amacı ve Master Planının hedefleri hakkında bilgiler aktardı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement