Malatya'da Türk Dili Dünya Dili Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Türk Dili Dünya Dili Etkinliği

Malatya\'da Türk Dili Dünya Dili Etkinliği

Malatya İnönü Üniversitesi'nde (İÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin etkinliği ilgi gördü.

23.05.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi'nde (İÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin etkinliği ilgi gördü.

Üniversite Kampusu Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda, (İÜ) Türkçe Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe Öğretimi Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı "Türk Dili Dünya Dili 3" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan İ.Ü. Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, 168 yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki öğretim yılında yabancı öğrenci sayısını 400'lere, birkaç yıl sonra ise binlere çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizle manevi bağları bulunan ülkelerin gençlerinden oluşan yabancı uyruklu öğrencilere her türlü kolaylıkları sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İ.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem de, İ.Ü'de 26 ülkeden 268 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de 12 yabancı uyruklu doktorun görev yaptığını, bu doktorlara da Türkçe eğitimi verdiklerini bildirdi.

Protokol konuşmalardan sonra yabancı öğrenciler adına konuşma yapan Afganistanlı Aktar Muhammet Kacimi de, Türk büyüklerinden Atatürk ve Mevlana'nın sözlerinden örnekler verdi.

Daha sonra değişik ülkelerden gelen öğrenciler, Mevlana, Cahit Külebi, Necip Fazıl, Yunus Emre şiirlerini okuduktan sonra, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni dile getirdiler. İstiklal Marşımızı da okuyan öğrenciler Nasrettin Hoca fıkrasını anlattı.

Mini konserin de verildiği gösteriler ilgi görürken, gösteriyi izleyen yabancı uyruklu öğrenciler, kendilerine tanınan imkandan dolayı teşekkür ettiler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da Türk Dili Dünya Dili Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement