Manisa'da ' Ana -Baba Okulu' Eğitim Programı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da ' Ana -Baba Okulu' Eğitim Programı Sona Erdi

Manisa\'da \' Ana -Baba Okulu\' Eğitim Programı Sona Erdi

Manisa Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi tarafından ortaklaşa başlatılan ve 4 hafta süren "Ana-Baba Okulu" eğitim programına katılanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

14.12.2013 17:44

Manisa Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi tarafından ortaklaşa başlatılan ve 4 hafta süren "Ana- Baba Okulu" eğitim programına katılanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Manisa Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleşen sertifika törenine Manisa Barosu Başkanı Av. Zeynel Balkız, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara ve veliler katıldı. Yaklaşık 600 kişinin müracaat ettiği eğitim programı sonunda 412 kişi sertifika belgesi almaya hak kazandı. 4 seminerden oluşan program kapsamında uzmanlar öğrenci anne ve babalara mutlu aile olmak ve başarılı çocuklar yetiştirmenin temel kuralları anlatıldı. 4 hafta boyunca halkın seminerlere yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara, "Hakikaten yaşlı dünyamızda inşa sayısı her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak kaynak sınırlı. İnsanlar daha iyi ve daha rahat bir yaşamak için birbirleriyle rekabet etmek zorundalar. İnsanlar hayatları geçindirmek için çok daha fazla zaman harcamak zorundalar. İşimize harcadığımız zaman, ailemize, yakınlarımıza harcadığımız zamandan çok daha fazla. Bu seminerlerin var olan problemlerin çözümü için önemli olduğunu düşünüyorum. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bu seminerlere destek olan Manisa Belediyesi'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve seminer veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ana-Baba Okulu Eğitim Programının önemli bir eksikliği kapatmak için düzenlendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Böyle bir çalışmaya destek olduğumuz için çok mutluyuz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bizim toplumumuzun temeli ailedir. Çocuklarımız daha çok ailede eğitimlerini alıyorlar. Ama maalesef özellikle günümüzde toplum yaşamından dolayı bizler ana-baba olan insanlar, anne baba olmayı çocuklarımız büyüdükten sonra öğreniyor. Çocuklarımızı büyütüyoruz, 15-20 yaşlarına getiriyoruz. Tecrübe edinmiş oluyoruz ama çocuklarımız ellerimizden gitmiş oluyor. Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren aile eğitimini vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Balkız, İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy katılımcılara sertifikalarını verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da ' Ana -Baba Okulu' Eğitim Programı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement