Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa\'dan Kısa Kısa

TARSİM, Alaşehir'de hasar ödemesi yaptı

20.11.2013 17:44

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Alaşehir ilçesinde doğa olayları nedeniyle ürünleri hasar gören üreticiler arasından 10 kişiye düzenlenen törenle çeklerini teslim etti.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Alaşehir Meslek Yüksekokulu salonunda yapılan çek teslimi törenine katılan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Türkiye genelinde hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 80 milyon liralık daha hasar ödemesi yapılacağını beldirdi.

Manisa'da 2013 yılında ağırlıklı olarak üzüm ve meyve ürünlerinde, don, dolu ve fırtına nedeniyle yaklaşık 57 milyon lira hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Kadak, önümüzdeki günlerde yaklaşık 34 milyon liralık daha hasar ödemesi yapılarak, üreticilerin mağduriyetinin giderileceğini bildirdi. Kadak, Alaşehir'de bu yıl yaşanan dolu, don, sel, fırtına gibi olaylar nedeniyle 32 bin 709 dekar alanın zarar gördüğü, sigorta yaptıran üreticilere yaklaşık 12,5 milyon liralık ödeme yapıldığı açıklandı.

Konuşmanın ardından, Alaşehir ilçesinde ürünleri hasar gören üreticilerden 10'una çeklerini teslim edildi.

Törene Alaşehir kaymakamı Kemal İnan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'ndan Bilal Türkmen, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Bülent Bora ile Ziraat Odaları temsilcileri ile üreticiler katıldı.

- Kadınlar çikolata yapmayı öğreniyor

Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı, üyelerine çikolata yapımını öğretmek için kurs açtıklarını, istekli tüm ev hanımlarını bu ve benzer kurslara katılmasını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ev hanımlarına yönelik her ay değişik konu üzerinde eğitim vermeye çalıştıklarını, bu ay da çikolata yapımını ele aldıklarını bildirdi. Şanlı, "Şu anda 20 kursiyerimiz var. Fiziki gerekçelerden fazlasını alamadık. Ama kurslarımız katılamayanlara yönelki de sürecek" dedi.

Kursa katılanları ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, kendisinin de kursun verildiği İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden mezun olduğunu belirterek, kadınlara destek verdiklerini söyledi.

- Manisa'da vatandaşlara KOAH testi yapıldı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığı ile CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği personeli tarafından Manolya Meydanı'nda vatandaşlara KOAH hastalığı tespiti için solunum fonksiyon testi yapıldı.

Dünya KOAH Günü nedeniyle Manolya Meydanı'nda gün boyunca vatandaşlara yönelik ücretsiz solunum fonksiyon testini yaptıklarını bildiren CBÜ Göğüs Polikliniği doktoru Fikret Kurban, hem farkındalık yaratmayı hem de insanları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kurban, "Testi yaptığımız kişilerin çoğu sigara içen, bu hastalık açısından risk oluşturan grup. Bazı vatandaşlarımızın testlerinde KOAH rahatsızlığı olabilecek vatandaşlarımıza rastlayarak kendilerini bilgilendiriyor ve polikliniklere yönlendiriyoruz. KOAH hastalığının kesin tanısını koyduktan sonra bu hastalarımızın takibine başlıyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement