Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güner Coşkunsu, "Yontmataş aletler prehistorik insanların milyonlarca yıl kullandığı ve dünyanın her tarafında günümüze en bol ve sağlam olarak ulaşan en önemli kalıntılarındandır" dedi.
MAÜ Sanat Tarihi Bölümü'nün bahar etkinlikleri kapsamında üniversite konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Coşkunsu, arkeologların geçmiş dönem insanlarını ve kültürlerini, arkalarında bıraktıkları malzemeleri sabır isteyen titiz çalışmalara dayanan analizler yoluyla anlamaya çalıştıklarını kaydetti.
Taşların arkeoloji bilimi için öneminin daha da arttığını anlatan Coşkunsu, şöyle konuştu:
"Yontmataş aletler prehistorik insanların milyonlarca yıl kullandığı ve dünyanın her tarafında günümüze en bol ve sağlam olarak ulaşan en önemli kalıntılarındandır. Taş aletlerin yapım geleneği kültürel, sosyal ve ekonomik değişimlere karşı hassas olduğundan zaman içinde bunlara ilişkin değişimleri çok iyi yansıtırlar. Taş yongalama teknikleri ve alet yapma tekniğindeki evrim zaman içinde insanın bilgi ve deneyimleri ile sosyo ekonomik ve bilişsel değişimleri sonucunda olmuştur. Uygarlık süreci içinde yeni ihtiyaçlar yeni icatları gerekli kılmıştır." - Diyarbakır
Son Dakika › Yerel › Mardin'de 'Prehistorik İnsanı ve Kültürünü Taşlarda Okumak' Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?