Meclis'te Yüksek Tansiyon - Son Dakika
Yerel

Meclis'te Yüksek Tansiyon

Meclis\'te Yüksek Tansiyon

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı konuşan CHP’li Meclis Üyesi Vahap Çolak’ın kent sorunları dışında konulara değinip Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısaltması konusundaki tavrı bardağı taşıran son damla oldu.

09.03.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı konuşan CHP'li Meclis Üyesi Vahap Çolak'ın kent sorunları dışında konulara değinip Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltması konusundaki tavrı bardağı taşıran son damla oldu. Tansiyonun yükseldiği oturumda bazı meclis üyeleri salonu terk etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayı ikinci oturumu, Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında yapıldı.

Gündem dışı söz alan CHP'li Meclis Üyesi Vahap Çolak; kadın hakları, terör, iç/dış siyaset üzerinden AK Parti Hükümetini eleştirdi. Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün soruşturmasına da değinen Çolak'ın AK Parti yerine AKP kısaltmasını kullanması bazı meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Bu sırada karşı tepki gösteren Çolak, "AKP demelerinin sebebi ak ismine vurgu yapmak değil. Akabe Mekke'de şeytanın ikamet ettiğine inanılan yerdir. Hacılar oraya gider, şeytan taşlar. O nedenle rahatsız oluyorlar" ifadelerini kulandı.

Yeri geldiğinde MHP ve kendi partisi CHP'yi de eleştirdiğini söyleyen Vahap Çolak, "CHP'yi de çok eleştirdim. 30 seneden sonra zorla meclise girdim. Kavga dövüşle, 'Artık gireceğim' diyerek girdim" şeklinde konuştu.

Vahap Çolak'ın bu sözleri üzerine AK Parti grubundan tepkiler yağdı. Bazı meclis üyeleri Çolak'ın bahsettiği yerin isminin "Akabe" olduğunu vurguladı.

Çolak'a sert tepki gösteren AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, bu konuların TBMM'de bile konuşulmadığını kaydederek, "Keşke Adana'yla ilgili bir şeyleri tartışsaydık burada. Adana'yla ilgili çıkıp hükümetin yapmadıklarını eleştirseydi, biz de yapılanları, yapılacakları anlatsaydık. Saygısızlık yapıyorsunuz. Partimizin isminin kısaltması tüzüğümüzde geçtiği gibi AK Parti'dir. Kendinizi 30 yılda zor olabilmiş meclis üyesi olarak anlattınız. İnşallah sizi önümüzdeki dönemde milletvekili adayı gösterirler ve bu konuşmaları TBMM'de yaparsınız. Benim partimin iç meselesine gelip burada değinmenizi de anlamadım. Biz bunu konuşmazken kimse tartışmazken, bir belediye başkanı ile ilgili bir disiplin soruşturması yürütülen maddeyi gelip burada konuşup anlatmak, kusura bakmayın ama sizi hiç ilgilendirmez. Bu konuyu burada açıp tartışmak 17-25 i unutturmak gibi sözler, yakışmıyor" diye konuştu.

Tartışmaya dahil olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türkçe kelimelerin başka kelimelerle aynı anlama gelmediğini anlattı. AK Parti ve paralel yapıya 'karı-koca' benzetmesi yapan Başkan Sözlü ardından terör örgütü PKK üzerinden de AK Parti'yi eleştirdi.

Bu sırada AK Partili Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, "Doğudaki mücadelemizi küçümseyemezsiniz" dedi.

Başkan Sözlü ise AK Partili Gündoğan'a "Televizyonda yalan haber yapmak kadar kolay değil bu" diye cevap verdi. Gündoğan ise bu iddiayı "İspatlayın" şeklinde yanıtladı.

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Nuri Sabuncu da söz alarak AK Parti döneminde kadınlar döneminde yapılanları anlattı.

Sabuncu'nun sözünü kesen Başkan Sözlü, "Kadınlara yapılacak en güzel şey, senin gibi kardeşlerimizle evlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ NAZLIAKA TARTIŞMASI BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE

Sabuncu, kadınların zamanında fikirlerinden ve başörtüsünden tavırlara hedef olduğunu kaydedip, CHP'li bir milletvekilinin, odasındaki Atatürk portresinin indirdiği iddiasını ortaya attığı için partisinden ihraç edilen CHP'li Aylin Nazlıaka'ya sahip çıktı.

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise dedikodunun çok kötü bir şey olduğunu ifade ederek, Nazlıaka'nın dedikodu yaptığı için partiden kovulduğunu anlattı.

MHP grubundan da tansiyonu yükseltecek başka bir açıklama geldi. Ramazan Akyürek, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dün Başkan Sözlü'nün, AK Partili Meclis Üyesi Aysun Kocabaş'a jest yapıp vekalet verdiğini ancak bunun AK Parti tarafından kabul edilmediğini anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

"Aysun Hanım'ı ve AK Partili meclis üyelerini tenzih ediyorum ama ne yazık ki bedbaht bir zihniyet var. Adanamızın, ülkemizin bir ve beraber olmasını istemeyen bir zihniyet var. Şunu da söyleyeyim; AK Parti çok büyük bir fırsat kaçırdı. Adana'da istikbaldeki tüm zamanlarında hiçbir zaman gelemeyecekleri bir makama 1 günlük de olsa sayın başkanımız lütfetti. Artık bundan sonra 23 nisanlarda bile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturamayacaksınız."

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü tartışmaları noktaya koyarak gündem maddelerinin görüşülmesini istedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclis'te Yüksek Tansiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement