Medeniyet Ağacı'nda Sona Doğru Gelindi - Son Dakika
Yerel

Medeniyet Ağacı'nda Sona Doğru Gelindi

Medeniyet Ağacı\'nda Sona Doğru Gelindi

Malatya’da Vilayet Parkı’nda yer alan çınar ağacına Mevlana, Niyazi Mısri ve Turgut Özal’ın portreleri yapılıyor.

09.04.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da Vilayet Parkı'nda yer alan çınar ağacına Mevlana, Niyazi Mısri ve Turgut Özal'ın portreleri yapılıyor.

Battalgazi Belediyesi'nin desteklediği proje ile birlikte Heykeltraş Hüseyin Aydemir, Vilayet Parkı'nda yer alan ve kuruduğu tespit edilen çınar ağacının gövdesine Malatya'da Hasan Basri, Niyazi Mısri, Turgut Özal gibi kentin yetiştirdiği 10 büyük şahsiyetin temsili portrelerini yapmaya başladı.

'Medeniyet Ağacı' ismi verilen ağaçta oymacılık yöntemi kullanılıyor ve projenin 30 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Türkiye'de ilk kez Malatya'da hayata geçirilecek olan 'Medeniyet Ağacı' şimdiden vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı.

Önemli şahsiyetlerin figürleri ağaca nakşeden heykeltıraş Aydemir, çınar ağacının 'Anıt Ağaç' olarak tescilli olduğunu ancak Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden ağacın kuruduğuna ilişkin rapor ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu Bölge Müdürlüğü'nden alınan izin ile çalışmalara başladıklarını söyledi.

'Medeniyet Ağacı'nda Abdulvahap Gazi, Hasan Basri, Emir Ömer, Battalgazi, Danişment Gazi, Sadreddin Konevi, Mevlana, Niyazi Mısri, İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın temsili figürleri yapılırken, bir yüz figürü ortalama 3 günde tamamlanıyor. 15 Mart'ta başlayan çalışmalarda şu ana kadar 8 yüz figürü hazırlandı. Proje İsmet İnönü ile Turgut Özal'ın da figürlerinin yapılması ile tamamlanacak.

Oymacılık sanatının hata istemeyen bir sanat dalı olduğunu ifade eden Aydemir, bu yüzden yanlış bir çekiç darbesinin bile bütün eseri mahvedebileceğini dile getirdi. Çok titiz bir çalışma ile projeyi sürdürdüğünü belirten Aydemir, ağaç gövdesine yapılan figürlerin ise yağış ve nem gibi doğal olaylardan da zarar görmemesi adına bazı tedbirler alacaklarını söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medeniyet Ağacı'nda Sona Doğru Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement