Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

"Bir meydan fetişizmi oluşturarak bir de sanki dini bir değer atfedip kutsalmış gibi bir mana yükleyerek, talepler gölgelenip, perdelenip meydan savaşı yapılmasını ve bunun üzerinden ulusal ve uluslararası projelere pas çıkarma gayretini doğru bulmuyoruz"

22.04.2014 16:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili, "Bir meydan fetişizmi oluşturarak bir de sanki dini bir değer atfedip kutsalmış gibi bir mana yükleyerek, talepler gölgelenip, perdelenip meydan savaşı yapılmasını ve bunun üzerinden ulusal ve uluslararası projelere pas çıkarma gayretini doğru bulmuyoruz" dedi.

Gündoğdu, Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) tarafından Kumluca ilçesinde düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı'nın son gününde konuşma yaptı.

Gündoğdu, Memur-Sen ile sendikacılığa bir düzen geldiğini, ülkenin, insanların menfaatine olan her şeyi gözlerini kırpmadan savunduklarını söyledi. Bu konuda sadece Memur-Sen değil, bağlı diğer sendikaların da aynı şekilde hareket ettiklerini anlatan Gündoğdu, sendikacılıkta fark yarattıklarını belirtti.

Konfederasyon olarak 1 Mayıs'ta marjinal yönlere çekilmesini önlemek amacıyla kutlamaları Diyarbakır'da yapma kararı aldıklarını bildiren Gündoğdu, diğer sendikaların "Taksim dayatmasını" ise doğru bulmadıklarını söyledi.

Toplantıda, konfederasyona bağlı TOÇ BİR-SEN'in en fazla üye kaydı yapan şubelerine bilgisayar hediye edildi.

Taksim tartışmaları

Gündoğdu, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan önce kendilerinin de kutlamalar için Taksim'i istediklerini, devlet tarafından oluşturulan, "Burada eylem yapılamaz" algısını kırmak istediklerini söyledi.

Bu anlayışı kırmak için 2010 yılında altı konfederasyonun bir araya gelerek Taksim'de 1 Mayıs'ı kutladıklarını hatırlatan Gündoğdu, bu dönemde bazı sıkıntılar yaşadıklarına değindi.

Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Taksim eylemlere kapatılmamalıdır ama biz 'DİSK ve KESK ile olamayız' deyip HAK-İŞ ile Tandoğan'da, diğer sendikalar da ayrı ayrı yerlerde 1 Mayıs'ı kutladık. Geçen yıl yine altı konfederasyon bir araya geldik 'Yine Taksim, yine birliktelik' dedik ama son toplantıya KESK Genel Başkanının katılmaması ve mazeret üretmesi nedeniyle birlikte yapamadık. Dün 'Bu ve benzer gerekçeler oluşmadan Taksim açılmalıdır, bu eylem yapılmalıdır' derken, samimi taleplerimizi Taksim'den haykırmak için nasıl özveri içindeysek bugün de aynı samimiyet içindeyiz. Bir meydan fetişizmi oluşturarak bir de sanki dini bir değer atfedip kutsalmış gibi bir mana yükleyerek, talepler gölgelenip, perdelenip meydan savaşı yapılmasını ve bunun üzerinden ulusal ve uluslararası projelere pas çıkarma gayretini doğru bulmuyoruz."

Gündoğdu, 1 Mayıs'ın hangi meydanda değil, nasıl kutlanacağını ve nelerin talep edileceğini önemsediklerini vurgulayarak, çözüm sürecine dikkati çekmek için bu yıl kutlamaları Diyarbakır'da yapacaklarını ifade etti.

Gündoğdu, "DİSK'e, KESK'e bütün konfederasyonlara çağrımız; bir meydan savaşı yaparak marjinal unsurların, sendikal örgütlerin logoları altında yapacağı yanlışlıklara fırsat vermeden müsait olan meydanlarda 'İnsanımız adına, insanlık adına ne diyecekseniz bunu haykırın' diyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement