Depremden Kurtulan Çevikkol Ailesi, Mezitli'ye Sığındı - Son Dakika
Yerel

Depremden Kurtulan Çevikkol Ailesi, Mezitli'ye Sığındı

Depremden Kurtulan Çevikkol Ailesi, Mezitli\'ye Sığındı

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerin ardından, depreme Hatay’da yakalanan Çevikkol ailesi, kendi imkanlarıyla göçüğün altından çıkarak Mezitli’ye sığındı.

07.02.2023 15:54  Güncelleme: 17:23

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerin ardından, depreme Hatay'da yakalanan Çevikkol ailesi, kendi imkanlarıyla göçüğün altından çıkarak Mezitli'ye sığındı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için çalışmalarına devam eden Mezitli Belediyesi, Antakya Kuzeytepe Mahallesi'nde bulunan evlerinde depreme uykuda yakalanan üç çocuklu Çevikkol ailesine sahip çıktı. Evleri tamamen yıkılan baba İlker Mazlum Çevikkol, anne Gökben Çevikkol, 9 yaşındaki Besim, 7 yaşındaki Nadircan ve 2 yaşındaki Zeynep, kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmanın yolunu aradı. Enkazdan yol açmak için çabalayan aile yaşamla bağlarını sağlayan pencereye ulaşmayı başardı. Çevikkol ailesini baba İlker Mazlum Çevikkol, dostlarının yardımıyla Mezitli'ye ulaştırdı. Kendisi de ailesinin geride kalanını kurtarabilmek adına Antakya'da kaldı.

Mezitli'de barınmak için arayışa geçen aileye Mezitli Belediyesi Viranşehir Gönüllü Evi destek oldu. Gönüllü evi sorumlusu Leyla Ercan'ın, ailenin barınabilmesi için gereken gıda ve eşyaları temin ettiği Çevikkol ailesi Mezitli'de yaşamaya başladı.

Kendilerine kapılarını açarak barınmalarını sağlayan ihtiyaçlarını gideren Mezitli Belediyesi ekibine ve Gönüllü Evi Sorumlusu Leyla Ercan'a teşekkür eden Gökben Çelikkol, "Allah kimseye böyle bir acı ve korkuyu yaşatmasın. Adeta ikinci kez yaşama döndük. Çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışsak da sağ salim kurtulmuş olmamıza seviniyoruz. Oğlum Nadircan'ın bugün doğum günü ve yeni yaşına burada girdi. Kısa sürede memleketimizde yaraların sarılarak mutlu yaşamımıza geri dönmeyi bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Depremden Kurtulan Çevikkol Ailesi, Mezitli'ye Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement