Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğde'nin Orhanlı Beldesi'nde patateslerin sulanmaması halinde yaklaşık 100 bin ton patatesin tarlada kalacağını belirterek "Niğde ekonomisini 2013'te zor günler bekliyor" dedi.
Er, yaptığı yazılı açıklamada patateslerin tarlada kalması halinde Niğde ekonomisinin zararırın 40 milyon lirayı aşacağını ifade ederek Niğde'nin bu yıkıntıyı kaldıramayacağını belirtti.
21 gündür tarımsal sulama enerjilerinin kesik olmasından dolayı beldede ekonomik iflasın kapıya dayandığını öne süren Er, şunları kaydetti:
"Elektrik dağıtım şirketi MEDAŞ'a olan 5.7 milyon liralık borç nedeniyle Orhanlı'nın tüm tarımsal elektriğinin kesik olmasından dolayı, üreticiler patates tarlalarına 21 gündür su veremiyor. Başkan Yardımcımız Alper Aslan ve Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Kerem Mutlu ile birlikte Orhanlı'ya giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Türkiye'nin toplam patates üretiminin yüzde 4'nü karşılayan, Niğde patates üretiminin lokomotif kasabası olan Orhanlı'da 100 bin ton patatesin tarlada susuzluktan yanması an meselesi."
Orhanlı'da yaşanan sorunun tarım sorunu olduğunu ve nedenin enerji sıkıntısından kaynaklandığına değinen Er, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın konuyla ilgilenmesi gerektiğini vurguladı.
Muhabir: Musa Özyürek
Yayıncı: Mustafa Yıldız - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › MHP İl Başkanı Er: 'Niğde Ekonomisini 2013'te Zor Günler Bekliyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.