Milas'ta Nevruz Coşkusu Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Nevruz Coşkusu Sürüyor

Milas\'ta Nevruz Coşkusu Sürüyor

Milas'ta Nevruz kutlamaları bu yıl Milas Belediyesi tarafından Menteş Köyü mesire alanının açılış töreni ile bütünleştirilerek gerçekleştirildi.

22.03.2012 14:49

Milas'ta Nevruz kutlamaları bu yıl Milas Belediyesi tarafından Menteş Köyü mesire alanının açılış töreni ile bütünleştirilerek gerçekleştirildi.

Kutlamalara Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Cevat Mert Koparal, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, ve daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamalar ve açılış töreni sırasıyla Milas Kültür ve Turizm sorumlusu Mehtap Yıldız, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı'nın günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmalar ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından Milas Sakarya İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından Nevruz içerikli tiyatro oyunu sergilenirken başarı ile oyunu oynayan öğrenciler alkışlarla sahneden ayrıldı.

Daha sonra Milas Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Halk Oyunları ekibinin başarılı oyunları sergilendi. Kafkas oyunları ve bıçak oyununun ardından bayrak kulesi ile son bulan gösteri açılan bayrağımızı öperek anlına koyan okul halk oyunları ekibindeki öğrenci tarafından Kaymakam M. Bahattin Atçı'ya teslim edilen Türk Bayrağını yine öperek anlına koyan Atçı tarafından teslim alınması ile alkışlar ile gösterinin bu kısmı tamamlandı. Nevruz bayramı yakılan ateş ve üzerinden atlanması ile ikramların ardından son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Nevruz Coşkusu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement