Mısır Bebekler Para Kazandırıyor - Son Dakika
Yerel

Mısır Bebekler Para Kazandırıyor

Mısır Bebekler Para Kazandırıyor

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi yapıldı.

23.05.2013 14:55

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi yapıldı.

Sergide en büyük ilgiyi mısır bebekler gördü.

Sergiye,Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Garnizon komutanı İbrahim Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncer, Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürü, Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimi ve müdürü, İl Genel Meclis Üyeleri, okul müdürleri, birim amirleri ile

çok sayıda davetli katıldı.

Sergide ilk olarak Masaj kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Ardından da Giyim, Ahşap Boyama, Resim ve Folklorik Mısır Bebek kurslarında yapılan eserler sergilendiği sergi gezildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Naim Özer sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, "2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında şu an itibarı ile 211 adet kursta, 5 bin 127 kursiyere eğitim verilmiştir" dedi.

MISIR BEBEK

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Yılsonu Sergisinde geçen yıl başlatılan Mısır Bebekler yine en fazla ilgiyi gören ürünlerdi. Ağırlık olarak Anadolu Köylüsünün yansıtıldığı yaklaşık 200 farklı figürün yer aldığı sergi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Mısır bebeklerle ilgili bilgi veren kurs hocası Düriye Ülkü, "Çocukluğumdan beri her bulduğum atıl malzemeden bebekler yapardım, sonra mısırı keşfettim, mısırdan folklorik bebekler yapmaya başladım ve Halk Eğitim Bünyesinde de bu bebeklerin kursunu vermeye başladık" dedi.

Bu sene kursa 10 öğrencinin katıldığını belirten Düriye Ülkü, "200 civarında bebek yaptık, doğal bir ürün, bayanlarımızda ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Çok güzel şeyler çıkıyor ve bunu tanıtmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de mısır bebeğin Amasya'da da yapıldığını belirten Düriye Ülkü, "Ancak orada farklı, üzerinde farklı malzemeler kullanıyorlar. Burada ise tamamen mısırdan yapılıyor. Bu bebeklerin şu an turistik bölgelerde satışı yapılıyor, en küçüğü 40 liradan başlıyor, figürüne göre fiyatları artıyor" diye konuştu.

Bir bebeğin yapımının 3-4 gün sürebildiğini belirten Düriye Ülkü, "En basit bir bebek 2 gün sürüyor. Yapımı 1 gün sürüyor, boyaması çok ince iş, 2-3 gün sürebiliyor" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır Bebekler Para Kazandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement