Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

Mısır\'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri, hazırladıkları üç temsili darağacıyla Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti Süleyman Demirel Üniversitesi üyesi bir grup öğrenci ise Mısır'da darbe karşıtlarına "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi kararını kefen giyerek kınadı.

09.04.2014 14:15

AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri hazırladıkları temsili üç darağacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri ise kefen giyerek, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Antalya'da trafiğe kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde basın açıklaması yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Mısır'ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle görevden uzaklaştırıldığını hatırlattı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirten Bozdemir, "Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına 'Darbe' dahi diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır" dedi.

Bu hafta İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı 528 kişinin, yargılandıkları davada idama mahkum edildiğini anımsatan Bozdemir, "Darbe hükümetinin, hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş idam kararları Mısır'daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır" diye konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından genel merkez kontrolünde 81 ilde eş zamanlı eylem yapıldığına değinen Bozdemir, şunları söyledi:

"AK Parti olarak Türkiye'de tavrımızı ortaya koyduk. Bu hukuksuzca ve kanunsuzca yapılan soykırıma 'dur' diyoruz. Uluslararası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz."

Basın açıklaması sırasında caddenin çeşitli noktalarında üç temsili darağacı kuruldu. AK Parti Gençlik Kolları üyesi üç partili de üzerlerine giydikleri kefenlerle darağacına asılanları canlandırdı.

Isparta

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, üniversitenin doğu yerleşkesinde toplandı. Pankartlar taşıyan ve sloganlar atan üniversiteli gençlerden bazılarının kefen giydikleri görüldü.

Grup basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Yaşar Cesaret,  Mısır'ın seçimle iş başına gelen seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insanın öldüğünü ifade eden Cesaret, bu sürecin dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını kaydetti.

Olaylarla ilgili görülen davada verilen idam kararlarına tepki gösteren Cesaret, "Uluslararası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement